Iz arhiva Skala radija: Kad popovi zaigraju kolo (15/06/2019)

5
Da je vječna Crna Gora

Kad popovi zaigraju kolo

Kad popovi zaigraju kolo

Amfilohije, Joanikije, Irinej, pa Vučić, Dačić, Selaković, potom nezaobilazni Vulin, a prije njega raštimovani jednoglas Dačić, pa domaće snage upriličene u šefovima DF-a i nastavlja se besprizorna agresija svake vrste, osim još uvijek vojne, na Crnu Goru. A i nje bi bilo, opšte je vjerovanje, makar u pokušaju, da naša zemlja nije članica NATO saveza, pa bi napad na nas, poput onog iz ranih početaka prošlog vijeka, bio napad na svjetske velesile. To Vulinove mozgove sprječava da pokrenu akciju i naum svodi na retoričku ravan u kojoj je dozvoljena svaka prljavština i nesojluk.

Nacionalistička i šovinistička politička i klero manifestacija sile i mržnje prema Crnoj Gori treba da hrani pripadnike srpskih partija u Crnoj Gori i vjernike Srpske pravoslavne crkve pred današnji Tojičindanski sabor. Nije to skup vjerujućih, koliko god se klerikalci upinjali da treću vrstu protesta, nakon onih propadajućih Džemala Perovića i humorističko-satiričnih Duška Kneževića, proglase zalogom za bratsko pomirenje i umnoženje ljubavi. To je skup koji ima zajednički imenitelj-mržnju prema Crnoj Gori i svemu što nosi crnogorski predznak, skup čija bi negativna energija uperena protiv Crnogoraca trebala da opomene i saopšti što se sve može desiti drznicima koji su se usudili konačno da budu svoji na svome. Zbog toga se pojačava govor mržnje zapaljivom retorikom čelnika Srbije s jedne i nihove prethodnice oličene u političkim komesarima Srpske pravoslavne crkve, s druge strane.
Zbog toga Vučić moli „braću“ Crnogorce da ne uzimaju svoje nego da ostave da to i dalje bude srpsko, jer je to valjda jedino prirodno i Srbima normalno i prihvatljivo. Crna Gora je čak i za navodnu intelektualnu svijest susjedne istočne države samo privremena tekovina koja će u svojoj nezavisnosti boraviti samo izvjesno vrijeme. Potom će se vratiti u prirodno stanište srbijanskog političko-folklornog popovanja.

Zato je i današnji skup posvećen politici a ne vjeri. Želi se dokazati da ima dovoljno onih koje, u svom naumu da životom brane naše duhovne svetinje, bez zazora i stida podržava šef srpske crkve Irinej. Jadne li duhovnosti i jadnog tumačenja hrišćanstva, koje se sigurno ne naslanja na takve postulate, zle naume i poruke. Ovo je samo još jedan, vjerovatno najžešći, pritisak na crnogorsku vlast da ne usvoji zakon o slobodi vjeroispovijesti. Da ga se okane jer bi se u suprotnom oni morali okanuti desetina i stotina miliona koje koriste za utemeljenje svoje svetosavske politike po prostorima naše zemlje, Republike Srbije, Republike Srpske, i tamo đe god mogu. Tim novcem finansiraju se mnoge otvorene manifestacije uperene protiv naše zemlje, kreiraju se medijski i prekrajaju istorijske istine koje potom služe za sprovođenje cilja. Proklinje se bogobojažljivi narod od strane najvećih činovnika srpske crkve da će ga sotona uništiti ako se drzne da brani svoje i da ljubi svoju domovinu. To nije zabilježeno ni u novijoj a ni najstarijoj istoriji svijeta. Samo kod nas uspijeva kao raritet i primjer čudesa koja su moguća.

U kolo se i u pamet Njegoševu Crnogorci sa svim dobrim ljudima. Crna Gora, da znaju dušmani, nije više za sreću jedna slamka među vihorove niti sirak tužni bez iđe ikoga. Ima nas i mi imamo prijatelje.

A zvona neka zvone na dobru molitvu ovoj zemlji ponositih ljudi!

S.M.

5 KOMENTARI

 1. ..tople pozdrave iz Komana…Vama gospar Grujo danbgubiću…šilje vaš ministar prostora i turizma od planina pa do mora-od Ulcinja do Novoga-festa la finita…vaša budućnost je sapeta u farmi prasdi-oliti GUDINA u Spužu kamenome…Oj haaa….

 2. …ZAR NE PRIHVATATE IDEALE VAŠEGA PAJDAŠA-REGRUTA SA kONAVALA I dUBROVNIKA DRUGA GRUJA..NABIBIZNIČARA “TI-TIĆA..BRANITELJA SRPSTVA I KOSOVA VIA KONAVALA I DUBROVNIKA….TEMA VAM JE IDEALNA…KRENITE TI.TIĆI MaCePrimorskije…

 3. ŠMRKAČU PRAŠKOVA GOSPAR GRUJO- DAL STE NAREDNI ZA NEKOLIKO TISUĆA DOLORA ODKUPITE ONO MOJE RJEŠENJE OD PRVOG STUDENOG .1991 KAD SAM UTEKA OD TEBE-VAS BASTARDA..AUSTROFILIĆA TAKOZVANIH “titića-POST FESTUM KONAVALA I DUBROVNIKA U OBRNI SRPSTVA I KOSOVA..U SVETO RATU ZA MIR..PLATILE SU ONE KRAVE NA GRUDU TVOJE-VAŠE NJIHOVO JAHANJJE…DO DANILOVAGRADA…?

 4. ..ovo traje punane 30 godina…Paščad laju-pa i na ovom portalu..počesto i najače onu “konavojsku bez stida u srama”-pod tuđim imenima-ka svaki YOU BASTARD…Zato mene “brine” nešto drugo što je “OVJERENO” 20 oktobra ove godine u BEOGRD na TERAZIJE.((koje su 1944 godine OSLOBODILE PEKOVE DIVIZIJE-i dalje via SREMA..sve do TRSTA..))-đe nisu BILI POZVANI-PRISUTNI našljednici PEKOVIJE DIVIZIJA? Pa se pitam…zašto i đe im se izgubi jedan reče najveća LJUBV u istortoriji činbenika sa TERZIJA i Podgoričke ulice (nekadašnjeg bulevara) podivljale krmadi (1988-1989)…a jedan drugi popravi prvoga pa nam kaza NAJVEĆA LJUBAV u potonjih 20 godina..između TERAZIJSKIH ULIČARA i ULIČARA iz ULICE(BULEVARA) PODIVLJALE KRMADI…koji su nam donijeli “demokraciju i jevropski bogati život-obećanja ludom radovanje”….Zato opušteno draga Skalo..poslije moje tirade krenu će “rafali branitelja Titovog djela” ovjeravano u Sveto ratu za mir na Konavle i Dubovnik..via Srebrenice-Vukovara-Kosova…đe se branilo i odbranilo i srpstvo i kosovo…Zbog čega mi danas više nego ikad sve ovo liči- BAZDI na vemena i prije 1918 i poslslie do dana danjega…”NIKO KA MI…”..?

  • Bravo jole naknadnjače, a što si se
   podsamario onda popovima , u ratnu
   uru ?
   Skrenuo si odma u škuribandu,
   zaveo bi Ti i danas koprifogo i sa trabantima svirao u frulicu kao šumski bog Pan!
   Zapamti , svi smo Mi Tito, iz njegovog šinjela ne iziđosmo i ne vozasmo se sa buržujima .
   Narod svako voza, odkad nema Broza !
   Nakon puno ljeta i tebe je kler indoktrinirao, pa Ti skrenu s Titovog puta, skretničaru revolucionarnih
   tekovina, lika i djela , druga Tita i drugova.
   Bivši druže jole, ne valja Ti rabota
   koju činiš, prestao si da se raduješ vrućim krumpirima i vojničkom kazanu
   sa pasuljom i mrsom.
   Ne mrsi Ti ni baruta, pa Ti rđa pušku
   izjeđea srce opsjednuše , srdžba, bijes i
   reinterpretiranje sopstvenih pogleda,
   ideala i stremljenja .
   Ostarao si, a po svoj prilici, pameti se nisi opasuljio!
   Zapamti, SVI SMO MI OVDJE TITO!
   Crna Gora = Bojovna planina!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]