Iz arhiva Skala radija: Kotorani vjeruju da je UNESKO-v grad ubjedljivo najskuplji u Crnoj Gori (27/06/2018)

0
Lana Vukašinović na radnom zadatku

Kotorani vjeruju da je UNESKO-v grad ubjedljivo najskuplji u Crnoj Gori

Kotorani vjeruju da je UNESKO-v grad ubjedljivo najskuplji u Crnoj Gori

Već duže vrijeme Kotor nosi epitet najskupljeg grada u Crnoj Gori.

Cijene u sezoni su znatno veće u odnosu na one tokom zimskih mjeseci, kako na pijaci tako i u ugostiteljskim objektima i trgovačkim radnjama, potvrđuju građani Kotora u anketi Skala radija.

Na pitanje da li sugrađani posjećuju pijacu subotom kao što su to radili prethodnih godina, jedna sugrađanka je odgovorila je da je pijaca posjećena i da su po njenom mišljenju pristupačne cijene za onoliko posla kojim se bave poljoprivrednici ali i nakupci.

Srednjevječna Kotornaka koju smo sreli na jednom od gradskih trgova kazala je da su sve cijene nepristojno visoke i da je baš sve mnogo skuplje u Kotoru u odnosu na druge gradove u susjedstvu.

Kazala je i da je pijaca manje posjećena od strane domicilnog stanovništva i da se to ne može porediti sa nekadašnjim pazarnim danima, posebno subotom.

“S obzirom da je turistička sezona prilagođavamo se. Posebno su gužve subotom, tradicionalnim pijačnim danom pa kada se tome doda dolazak kruzera u kotorsku Luku i blokiran saobraćaj, onda se domaćem stanovništvu ne mili ni do pijace”, ispričala je naša sagovornica.

Inače kotorska pijaca je za Kotorane jedno od kultnih mjesta ali je na njenim tezgama sve manje domaćih proizvoda iz Grblja koji je bio trbuh Kotora, a sve više nakupaca.

Cijene ljeti su znatno veće nego zimi, istakla je mlađa mještanka.

Takođe je rekla da subota kao pazarni dan nije posjećena kao ranije zbog velikih gužvi.

S obzirom da smo turistički grad cijene nikad nijesu iste i često rastu, primijetila je starija gospođa, čijem džepu nekada odgovaraju, a nekad ne.

I ona je mišljenja da na kotorskoj pijaci ne vrvi i nema one stare atmosphere.

Ima ljudi, ali to nije kao nekada, zaključila je ona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].