Iz arhiva Skala radija: Kotorska karnevalska vlast podigla zastave na pola koplja (01/02/2018)

0
zastave na pola koplja

Kotorska karnevalska vlast podigla zastave na pola koplja

Kotorska karnevalska vlast podigla zastave na pola koplja

Zašto je kotorska karnevalska vlast podigla karnevalske zastave na pola koplja, znaju samo oni.

Vjerovatno postoji razlog, kao i za zaborav da je karneval u februaru i da se neće moći proslaviti 500 godina tradicije, jer ozbiljna vlast poput ove s konca i konopca, makar njen veći dio pojma nema ni što je karneval ni što je tradicija.

Kada je Skala to obznanila, krizni štab je hitno ustrojio dnevni minut ćutanja u opštini, kako dušmani, tj. zaposleni u kotorskom Kulturnom centru, ili neznavene babe, kako o njima javno zbori njihova vd direktorice ne bi što saznali o organizaciji, koja je inače, makar formalno u njihovim rukama.

Doveden je u pomoć multipraktik, i sad je sve izvjesno. Biće karnevala, a u povorci izvorno ili u obliku satire ova vlast. Biće i ostaci one koja je ove dovela da nam čine ovo od čega se svaki pošteni građanin UNESCO-vog Kotora stidi.

Možda su zbog toga zastave na pola koplja? Rekoh, ko zna? Razloga da nam sve bude na pola koplja je mnogo.

Od skoro stotinu bespravno zaposlenih partijskih čimbenika, šefova i rukovodioca, sekretara i sekretarica, do dijeljanja novca svima koji su blagonaklon dali glasom ili stasom crveno- crveno crnoj politici.

Zastave na pola koplja su novotarija ili glas savjesti? Teško je reći, jer savjest morate da imate. A ova družina baš nešto ne pokuzaje da je ima.

Skala radio izuzetno cijeni tradiciju i vrijednosti minulog. To je bogatstvo koje plijeni pažnju i zbog čega je Kotor, dobrim dijelom prepoznat kao grad Svjetske kulturne i prirodne baštine.

Skala želi da tradicionalni kotorski karneval uspije. Nije to prćija ni jedne vlasti. Zbog toga apel vlastima, koji su moguće zastave stavili na pola koplja žaleći sami sebe, da ih podignu visoko zarad Kotora, naše đeće i naraštaja koji dolaze.

Na kraju fešta je i tradicija sa jubilejom na koji nam zavidi svijet.

Vremena imaju još, a novca im ne fali.

S.M.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].