Iz arhiva Skala radija: Kotorska opština jedina odbila da podrži “Summer Job 2018“ (28/03/2018)

2
atmosfera sa Sajma

“Tužno je, ali moram istaći da je kotorska opština jedina opština u Crnoj Gori koja nije prepoznala Summer Job 2018 kao značajan sajam zapošljavanja za svoje studente i maturante“, saopštio je prisutnima Amar Rastoder.

* *  *

U amfiteatru kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo danas je svečano orvoren 11. Sajam “Summer Job 2018“.

Pozdravljajući učesnike i goste Amar Rastoder, član studentske organizacije i član Vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru je kazao da je izuzetno važno istaći da Sajmu prisustvuje 31. kompanija koja će tražiti radnike.

Projekat podržava Vlada Crne Gore.

Iza ovako lijepe slike se krije ogroman rad koji su iznijeli studenti radeći kao jedan tim u sve tri opštine u Crnoj Gori, naveo je on.

Rastoder je kazao da ništa od toga ne bi bilo moguće bez matičnih fakulteta, kojima se zahvalio, kao i sponzorima i opštinama koje su omogućile da studenti i maturanti iz Budve, Herceg Novog, Tivta i Bara budu prisutni na Sajmu.

“Tužno je, ali moram istaći da je kotorska opština jedina opština u Crnoj Gori koja nije prepoznala Summer Job 2018 kao nešto od značaja za svoje studente i maturante“, saopštio je prisutnima Amar Rastoder.

Amar Rastoder pozdravlja prisutne

Prof. dr Tatjana Stanovčić, dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo je, otvarajući ovogodišnji 11. Sajam sezonskih poslova u turizmu “Sumemer Job 2018”, kazala da je Fakultet prepoznao značaj Sajma za profesionalno usavršavanje studenata.

Ona je istakla značaj saradnje sa tržištem rada i nastojanje Fakulteta da podstakne inicijative, projekte i aktivnosti koje doprinose povećanju zapošljivosti studenata ove visokoškolske ustanove, razvoju znanja i vještina koje su u skladu sa potrebama poslodavaca i savremenim zahtjevima crnogorskog turističkog tržišta.

“U tom kontekstu, naročito smo ponosni na činjenicu da smo ove godine po prvi put uspjeli i da obezbijedimo studentsku praksu za preko 200 studenata prve godine našeg Fakulteta, koji će se tokom cijelog semestra obučavati u renomiranim hotelsko turističkim preduzećima u Crnoj Gori“, kazala je dekanica Stanovčić.

Ona je studentima poručila da su okosnica crnogorskog turističkog tržišta u godinama koje dolaze, i da se nada da će oni vješto iskoristiti mogućnosti razvoja profesionalnih kompetencija kroz ovakve vidove stručnih usavršavanja, te ostvariti kontakte koji će biti od izuzetnog značaja za dalji razvoj njihove karijere.

Dekanica se zahvalila i poslodavcima što su prepoznali potencijal studenata, koji će nesumljivo znati da odgovore njihovim zahtjevima i odgovorno pristupiti radnim obavezama i zadacima, a neki od njih se, vjeruje, i nametnuti kao nezamjenjiv dio njihovih radnih timova.

dr Tatjana Stanovičić, dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo otvara Sajam

Pitali smo predsjednika Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Mihaila Đukanovića zbog čega ih kotorska opština nije podržala, jer je to bila praksa svih proteklih godina.

Odgovorio je da ne zna o čemu se radi.

Poslali su dopis, kazao je, predsjedniku opštine i molbu za prijem, kako bi objasnili osnovni cilj ovog sajma, a dobili su samo dopis sekretarke Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti u kome se kaže:

“Obraćamo Vam se povodom dopisa koji ste nam uputili, a koji se tiče molbe za finansijsku podršku za organizaciju Sajma sezonskog zapošljavanja Summer job 2018. Obavještavamo Vas da Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti nema predviđena finansijska sredstva za ovu namjenu te s toga nismo u mogućnosti da udovoljimo Vašoj molbi. S poštovanjem Sekretarka Jelena Vukasović“.

Đukanović je začuđen ovakvim stavom opštine i neprepozvanjanjem Sajma koji zapošljava mlade, jer je to i sam projekat crnogorske Vlade da se zaposli što više domaće radne snage.

On žali što je to tako, jer su opštine Podgorica i Bijelo Polje podržale studente i njihovu potrebu za organizacijom ovako značajne manifestacije.

Đukanović se nada da iduće godine neće biti tako i da će opština Kotor prepoznati ovaj značajan događaj koji je okupio 31-nog poslodavca.

Današnji sajem je obilježila velika je posjeta studenata. Sama činjenica da je tu Luštica Bay, Regent hotel iz Porto Montenegra, Astoria, Aman i još mnogi hoteli visokih kategorija dovoljno govori i pruža šansu studentima i maturantima da nađu svoj posao ove turističke sezone.

odgovor Sekretarke Vukasović

2 KOMENTARI

  1. Ali zato imaju dovoljno da podrže stipendijama starije studente …. Tako je ove godine stipendiju dobila studentkinja likovne akademije koja ima preko pedeset godina. Čestitamo! (dokaz uvid u Rješenja na sajtu Sekretarijata)

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].