Iz arhiva Skala radija: Kotorskoj opoziciji nije smetalo što se program rada i finansijski plan Kulturnog centra za 2017. godinu usvaja u decembru 14/12/2017 (14/12/2017)

0
Kulturni centar Kotor
https://skalaradio.com/kotorskoj-opoziciji-nije-smetalo-sto-se-program-rada-i-finansijski-plan-kulturnog-centra-za-2017-godinu-usvaja-u-decembru/
Kotorskoj opoziciji nije smetalo što se program rada i finansijski plan Kulturnog centra za 2017. godinu usvaja u decembru

Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Samo 16 dana prije kraja kalendarske 2017. godine SO Kotor je razmatrala Program rada za ovu godinu i Finansijski plan za 2017. godinu Kulturnog centra “Nikola Đurković“.

Dakle, trebalo je razmatrati  što će se raditi u godini koja prolazi i koliko će novca za potrošeno u 2017. godini trebati izdvojiti da bi se realizovalo ono što je godinu ranije predloženo Savjetu Centra da usvoji.

Da bi bilo potpuno jasno, usvajao se plan i program za godinu koja je na izmaku.

A kada će za iduću, 2018. godinu, nepoznanica je u sve međusobno suprostavljenijom vladajućom koalicijom.

Na samom početku konstatovano je da diskusije nema jer za nju niko nije zainteresovan.

Interesantno da ni opozicija nije imala što da pita vd direktoricu Mariju Bernard, pogotovo ako se zna da su u ustanovi kojom rukovodi poremećeni međuljudski odnosi, da pritisak vd direktorice, vjenčane kume predsjednika opštine Vladimira Jokića neki zaposleni nijesu mogli da podnesu, pa su odlučili sami da odu bez naknade, odnosno otpremnine i da programski sadržaji, po mišljenju struke nijesu ispunili očekivanja.

Opozicija čak nije glasala protiv usvajanja pomenutih izvještaja.

Bila je uzdržana, čime je, na posredan način pružila podršku vd direktorici Bernard.

Prije glasanja odbornica vladajuće SDP Bruna Lončarević je postavila pitanje kada će u  kotorskom kinu biti omogućene 3D filmske projekcije, kao se ne bi odlazilo u susjedne gradove i tako gledali filmovi, posebno oni za djecu.

Na ovo pitanje odgovorila je vd sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Jelena Vukasović konstatacijom da bi svi voljeli da imamo nešto poput budvanskog kina, modernu tehnologiju prikazivanja filmova, servere itd, ali to sve  košta i to je nešto što postoju u nacrtu nekih budućih planova.

To bi bili veliki izdaci od pedeset do sto hiljada eura ali, po mišljenju Vukasovićeve, opština bi možda mogla da uloži u takvu jednu stvar koja bi svrstala Kotor u vrh Crne Gore, makar po toj tehnologiji, poručila je ona i za više detalja pozvala vd.direktorice Kulturnog centra Mariju Bernard. (prenosimo izravno izjavu vd Vukasović, bez intervencija).

VD direktorice Kulturnog centra Marija Bernard  je izrazila apsolutu saglasnost da se nabavi projektor i kazala da je podnijela inicijativu za njegovu nabavku i da je to uvršteno u finansijski plan za sljedeću godinu.

“Da li će to biti sprovedeno, vidjećemo u budućnosti? Sigurna sam da hoće, jer je poražavajuća činjenica da građani Kotora, pored Kotora moraju da idu u obližnje gradove da prate kako kino projekcije, tako i pozorišne i sve ostalo, tj kompletne kulturne događaje. Mislim da je Kulturni centar za sve ovo vrijeme od 25. maja, kada sam stupila na funkciju uradio dosta aktivnosti da se te stvari mijenjaju i na dobrom smo putu ka tome. Za to je potrebno vrijeme i potreban je predan rad i trud i to je definitivno nešto čemu težimo i što ćemo uraditi. Jako je bitno za ostvarenje tih ciljeva da prosto načinimo prave korake kako bi bilo realizovano da se ne bismo vrtjeli u krug, već da zaista postignemo ono što nam je i cilj“, kazala je Marija Bernard.

Priča o programu rada i finansijskom planu za godinu na izmaku je završila sa samo jednim pitanjem o projektoru.

Logičan je zaključak da je opozicija uglavnom zadovoljna, jer nije glasala protiv, a nije se ni jednom uključila u diskusiju, niti je postavila pitanje.

Jedini problem je kino projektor.

Sve ostalo je med i mlijeko.

Nakon par minuta, Skupština je sa16 glasova za i 6 uzdržanih usvojila i Program rada i finansijski plan kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković“ za 2017. godinu.

 

 

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]