Iz arhiva Skala radija: Krov crkve Sv. Duha prokišnjava, a Ministarstvo prosvjete bi da uzme novac (28. nov. 2011.)

1
krov godinama prokišnjava

Skala radio je uspio u namjeri da Ministarstvo prosvjete počne da razmišlja o sanacija krova na kotorskoj Muzičkoj školi.

Sramota je što se dozvolilo da krov ove kultne ustanove prokišnjava.

To se ne smije više nikada ponoviti.

Nakon objavljivanja serije tekstova na ovu temu, krov je popravljen.

Kravataši, razmišljajte što ste vi uradili za svoj grad, osim serije protivzakonitosti, partijskog i kumovsko-prijateljskog zapošljavanja, brojnih kleveta i uvreda.

http://radioskala.me/2011/11/28/krov-crkve-sv-duha-prokisnjava-a-ministarstvo-prosvjete-bi-da-uzme-novac/

Krov crkve Sv. Duha prokišnjava, a Ministarstvo prosvjete bi da uzme novac

Priča o potcjenjivanju Kotora i nastojanja da se od njega uzme što je moguće više, a da mu se ništa ili malo vrati, nastavlja se ovih dana.

Ministarstvo prosvjete i sporta okomilo se na dvadesetak hiljada eura koje kotorska Muzička škola “Vida Matijan” ljubomorno čuva kako bi, kad već Ministarstvo nije, popravilo krov na koncertnoj dvorani stare crkve Sv. Duha koji već godinama prokišnjava.

Ministarstvo bi da uzme svaki cent za svoje potrebe, ne vodeći računa da je ono prvenstveno servis koji treba da omogući školskim i predškolskim ustanovama kvalitetan prostor, a učenicima normalne uslove za praćenje nastave.

Nalogodavno i osorno, kako saznaje Skala radio, činovnica Ministarstva je po nalogu ministra tražila od direktorice škole da hitno uplati novac koji škola čuva.

Nijesu pomagala ni objašnjenja o potrebi saniranja krova na koncertnoj dvorani u kojoj se godišnje održi veliki broj izuzetno kvalitenih koncerata, književnih i poetskih večeri.

Ni činjenica da nam đeca u njoj imaju svoje prve nastupe.

Ništa nije pomagalo.

Za Kotor obično nema novca, a u Tivtu to isto ministarstvo je u izgradnju muzičke škole uložilo značajna sredstva.

I treba da ulaže.

Ali nije logično da tamo gradi novu, a ovamo mu na pamet ne pada da sanira krov na staroj, i to u muzičkom Kotoru.

To je odnos prema Kotoru koji jednom za sva vremena mora da se promijeni.

1 KOMENTAR

  1. Da ja znam u skolu kad sam odila bilo je Ministarstvo PROSVETE??? Mislim da smo drustvo sa krajnostima i da imamo kompleks malog naroda. To niti je potrebno niti imamo razloga za tim!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].