Iz arhiva Skala radija: Kroz tunel “Vrmac” spas je zaštitna maska (23/03/2011)

0
Tunel Vrmac

Kroz tunel “Vrmac” spas je zaštitna maska

Kroz tunel “Vrmac” spas je zaštitna maska

Tunel “Vrmac” nikako da zablista, da se u njemu na pravi način upale svijetla i da redovno radi sistem za ventilaciju, da se  čisti i pere i da mu ostali sadržaji profunkcionišu.

Koliko god da nas odgovorni iz Direkcije za saobraćaj uvjeravaju da je sve u redu da prođemo kroz tunel i uvjerimo se, naše oko i postojeće stanje govori suprotno.

Veselina Grbovića, direktora Direkcije za saobraćaj Crne Gore pitali smo kada će se tunel “Vrmac” ponovo sanirati, odnosno čiji je i ko ga održava.

On nam je kazao da je u tunelu sve u redu, da ventilacija radi, a da je  samo mali problem sa vodom koji treba riješiti u dogovoru sa kotorskim Vodovodom.

Grbović nam je kazao da prođemo tunelom ako mu ne vjerujemo.

Prošli smo i uvjerili se.

Ipak i dalje vjerujemo svojim, a ne očima direktora Grbovića.

U tunelu polomljena signalizacija koja se jedva vidi od dima i gasova, zapušten, prljav.

Kojim je to tunelom išao Grbović sam Bog zna.

Istim svakako nijesmo.

Iz “Crnagoraputa” Radoica Grba koordinator za održavanje puteva u ovom preduzeću kazao nam je da je od ove godine redovno održavanje svjetlosne signalizacije i ventilacije u tunelu “Vrmac” preuzelo preduzeće “Crnagoraput”.

U tom cilju “Crnagoraput” je početkom ove godine raspisao tender za obavljanje tih radova s obzirom da se radi o specifičnom poslu, za koji “Crnagoraput” nema potrebnu opremu i kadar.

Izabrana je firma koja je uradila elaborat neophodnih radova za sanaciju, budući da je u tunelu bilo havarija u više navrata koje su uništile svjetlosnu signalizaciju i ventilaciju.

Tunel je prema riječima Grbe totalno davastiran, a ove sedmice pristupiće se radovima i to prvo sanacionim, a potom će se  preći na redovno održavanje tunela sa dispečerskom službom dok se ne uspostavi digitalno upravljanje tunelom.

Tunel Vrmac 1
Tunel Vrmac 2

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.