Iz arhiva Skala radija: Matica, trutovi, ali i radilice (08/02/2011)

0
Pcela radilica i trutovi

https://radioskala.me/matica-trutovi-ali-i-radilice/

Matica, trutovi, ali i radilice

Zahuhtava se priča o popisu u Crnoj Gori.

Koliko se god vlast pa čak i lideri pojedinih političkih partija upinju da objasne da se radi o statističkom pitanju, a ne političkom, zahuktava se kampanja onih koji nikako da se pomire sa činjenicom da je Crna Gora nezavisna, međunarodno priznata država.

Sastanak kod srbijanskog predsjednika Borisa Tadića nekih čelnika srpskih partija u Crnoj Gori  kojima je Srbija, kako reče lider Nove srpske demokratije matica zadužena da brine o svim Srbima u okruženju, a Crna Gora matična država, treba da predstavi strategiju koja će omogućiti da Srba bude na popisu više no što ih je ikad bilo.

Koja je to i kakva matematika, teško je pretpostaviti, ali je sigurno da srbijanski prešednik ne zove bez razloge “ljute” crnogorske Srbe.

Ako on predstavlja maticu onda tamo mora biti i trutova, zato što sistem, pokazala je dosadašnja praksa tako funkcioniše.

Trutovi ni ovoga puta neće moći iz svojih nadležnosti.

Zato su tu radilice koje sada ćute, ali neće vjerujem kad bude najpotrebnije.

Crnogorska vlast mora da odgovori raznim mešetarima primjenjujući striktno zakon koji za svakoga mora da bude isti.

Mora i za Amfilohija Radovića, mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koji se prošle subote sastao sa predstavnicima srpskih političkih partija u Crnoj Gori.

Sastanku u susret aprilskom popisu koji je Amfilohije organizovao u manastiru Ždrebaonik prisustvovao je ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac.

Dakle, Srpska crkva i država Srbija kazali su potpredsjedniku SNP-a Vasiliju Laloševiću, potpredsjedniku Nove srpske demokratije Slavenu Radunoviću i funkcioneru te stranke Goranu Radonjiću, predsjedniku Srpskog nacionalnog savjeta Momčilu Vuksanoviću, koji je inače kritikovan jer je priznao da su Srbi u Crnoj Gori nacionalna manjina, zbog novca svakako, i narodnjacima Draganu Šoću i Slaviši Guberiniću što im je činiti u periodu koji slijedi.

Amfilohiju i ambasadoru Lutovcu pomagali su svještenici Velibor Džomić i Radomir Nikčević.

Tajna večera kod Amfilohija procurela je u javnost od istih njegovih kao i ciljevi koje su postavili, a oni su da se što više građana izjasni kao Srbi i da govore srpskim jezikom.

Valjda je svima jasno kako se ostvaruje cilj?

Pritiscima i novcem koji neće faliti dok je bratske Srbije.

Sastanku kod srbijankog crnogorca Borisa Tadića neće prisustvovati lider SNP-a Srđan Milić koji je Skala radiju kazao da je na skijanju u Kranjskoj Gori.

Nije raspoložen ni Andrija Mandić, jer bi on rađe sa radikalima pa će sa Tadićem najvjerovatnije u borbu za bolje rezultate popisa samo Peco Popović i Ranko Kadić.

Matica i trutovi na kanabeu, a košnica prazna.

Ili praznija neko ikada do sada.

Silom, viđeli su to naši susjedi nije moguće ništa postići.

Možda privremeno limenku na Rumiji, ali samo privremeno.

Tako će biti i sa popisom.

Naročito ako nastave nezakonitu kampanju kojoj je ovoga puta falio samo čuveni Tadićev savjetnik Đorđević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].