Iz arhiva Skala radija: Metalna konstrukcija u Perastu mora biti uklonjena (11. oct 2013.)

0
metalna konstrukcija na pjeni od mora

Skala radio i dalje nastavlja da podsjeća uniformisane.

http://radioskala.me/2013/10/11/metalna-konstrukcija-u-perastu-mora-biti-uklonjena/

Metalna konstrukcija u Perastu mora biti uklonjena

Početkom ljeta Skala radio je pisao o eloksiranoj bravariji u Perastu na prelijepoj kamenoj palati Lučić-Kolović-Matikola postavljenoj u đardinu za potrebe restorana “Nautilus” iz Herceg Novog.

Pitali smo tada direktoricu Uprave za zaštitu kulturnih dobara Ružicu Ivanović da li je Uprava dala dozvolu za postavljanje ove skalamerije na pjeni od mora, što je u suprotnosti sa Zakonom o kulturnim dobrima, ali odgovor nikada nijesmo dobili.

U međuvremenu je došlo do promjene na čelu Uprave.

Skala radio je u saznanju iz svojih izvora da je Glavni inspektor za zaštitu kulturnih dobara donio rješenje sa nalogom za uklanjanje metalne konstrukcije sa restorana “Nautilus”.

Rok za uklanjanje je 30 dana od dana prijema rješenja.

Ostaje pitanje kako niko od zaštitara cijelo ljeto nije vidio metalnu konstrukciju koja je postavljena mimo zakona, a u isto vrijeme ruši izgled baroknog Perasta, što nije ostalo nezapaženo od strane brojnih turista koji su posjetili ovaj prelijepi gradić.

Vjerujemo da je ovo samo početak dovođenja u red zaštite našeg kulturnog blaga koje se svakodnevno devastira.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].