Iz arhiva Skala radija: Mišo Samardžić: Kotoru ne treba zaobilaznica (13/02/2018)

2
Tabačina svakodnevno zakrčena

Mišo Samardžić: Kotoru ne treba zaobilaznica

Zaobilaznica oko Kotora, po mišljenju potpredsjednika opštine Milivoja Miša Samardžića ne rješava problem saobraćaja u Kotoru.

Za ovu sezonu opštinska vlast će pokušati da gorući problem saobraćajnih gužvi ublaži postavljanjem još jednog semafora, brisanjem nekih pješačkih prijelaza i uvođenjem pauka za regulisanje nepropisnog parkiranja, kazao je Samardžić, gostujući u našem radiju.

Ovu svoju tvrdnju Samardžić potkrjepljuje, kako je kazao, činjenicom da nema tranzitnog saobraćaja te da postoji i treći put u Dobroti koji nikada nije smanjio gužvu na glavnoj magistrali.

Ovaj put služi samo mještanima i isto bi se desilo i za zaobilaznicom.

U Kotor dolaze svi radi Kotora, i po mišljenju Samardžića, zaobilaznica ne bi mnogo smanjila frekfeniciju saobraćaja u Kotoru.

Na pitanje Skala radija o prolazu teških vozila, kamiona, autobusa jedinom saobraćajnicom u gradu, Samardžić je rekao da opštinska vlast već za narednu sezonu razmišlja o prioritetnim mjerama koje će smanjiti saobraćajni kolaps.

On je podsjetio na skupštinsku odluku o formiranju komisije za regulisanje saobraćaja u kotorskoj opštini.

Komisija je dala neke prijedloge koje će vlast pokušati da realizuje, a odnose se na postavljanje još jednog semafora kod Luke Kotor i škole “Njegoš” koji će biti sinhronizovan sa novopostavljenim semaforom preko puta glavnih gradskih vrata.

Istina, ima problema sa tenderima, ali Samardžić vjeruje da će se oni riješiti do ljeta i početka turističke sezone.

Takođe će se ukloniti više pješačkih prijelaza koji, kako objašnjava, više prave problem nego što ublažavaju gužve.

Građani će se navići da idu jednom stranom ulice i da pješački prijelazi ne moraju da budu na svakih 50 metara.

Opštinsko rukovodstvo će probati da na prilazima gradu obezbijedi mjesto za malo veći parking, gdje će moći da se parkiraju i turisti sa malim vozilima.

Za sada su u toku pregovori za dvije lokacije kod starih fabrika “Riviere” i nekadašnje livnice.

Sve je to još samo na nivou planova, kazao je potpredsjednik Samardžić.

Gužvama u saobraćaju doprinose i sami građani, rekao je on, jer se nepropisno parkiraju.

“Najbolji je primjer na priobalnom putu u Dobroti na kome su obilježena parking mjesta. Ima ih onoliko koliko ih ima jer je to jednosmjerna ulica, ali je mnogo onih koji se nepropisno parkiraju. Ali i pored toga, nesavjesni vozači se parkiraju i na drugu stranu i često blokiraju saobraćaj pa tuda jedva mogu proći vozila hitnih službi dok oni Službe zaštite i spašavanja ne mogu ni sa jedne strane”, naveo je on.

To je nerješiv problem, kaže Samardžić i dodaje da je to lična stvar svakog građanina.

Ukoliko bude sutuacija kad vatrogasci neće moći intervenisati zbog nepropisno parkiranih automobila koji blokiraju saobraćaj, odgovaraće svi oni čiji su automobili bili prepreka prolazu vatrogasnih vozila, jasan je on.

On je kazao da će ponovo biti aktivirano specijalo vozilo “pauk” pa će se saobraćajna gužva u nekim ulicama riješiti izmiještanjem vozila paukom uz kaznenu politiku i cijenu od 120 eura po vozilu.

Uprkos tome što je opštinska vlast mislila da izbjegne ovaj vid rješavanja problema, pauk će se ipak uskoro naći na ulicama Kotora.

Decenijski je problem pitanja ulice u Tabačini koja je potpuno zagušena saobraćajem i prosto je nevjerovatno da se ne može riješiti u XXI vijeku.

Na ovo pitanje Skala radija, Samardžić je odgovorio da je mali broj komunalnih policajaca i komunalnih inspektora koji ne mogu biti u svakom momentu na svakom mjestu.

Ni malo manji problem od zakrčene ulice u Tabačini su i Zlatnje njive, gdje su ograđene nove zgrade i veliki je broj vozila.

Na pitanje Skala radija, iznoseći primjedbe mještana naselja Sveta Vrača o nepotrebnom broju “ležećih policajaca” na svakih par metara u ovom naselju, Samardžić je odgovorio da je tako odlučila struka.

Saobraćajni inženjeri i ostali stručnjaci iz ove oblasti smatraju da je to ispravno kako bi se usporila brzina i naglo kočenje vozila kroz ovo naselje, zaključio je on.

2 KOMENTARI

  1. Pa zaobilaznica oko Kotora tunelom iza grada treba da u potpunosti iskljuci saobracaj preko rive izmedju dva mota. To treba da postane prosirena i poplocana pjesacka zona na cjelokupnoj povrsini od zidova grada do mora. Tek tada bi Kotor postao ono sto treba da bude; najljepsi grad na Jadranu. Iza dva mosta na dvije strane grada treba sagraditi dvije ili vise javnih garaza koje bi mogle da prime sva vozila posjetioca grada u zidinama.
    Tako je uradjeno u Veneciji koja je neuporedivo veca od Kotora i koja ima daleko, daleko vise stanovnika i hiladu puta vise posjetioca. Kakve su to gluposti da prostorno minijaturni Kotor unutar zidine ne moze bez saibracaja rivom. Moze i mora ako se ne zeli da Kotor bude haoticno vasariste sto i jeste ovih godina. Izgeda da stijesnjenost Kotora to radi i sa mozgovima ljudi i njihovim poimanjem gradova. Svi gradovi svijeta danas posjeduju ogromne pjesacke zone a malena kotorska riva ne moze bez automobila. Tragicno razmisljanje.

  2. Kad bi Kotor imao zaobilaznicu…ondarake ga- zasigurmo nebi ovoliko godina ZAOBILAZIO naš SUVEREN Milo Radovanov Đukanič…?!….Ja vjerujem da SUVEREN čeka da se deponija fjord preseka u revolucionarne Nalježiće…pa da dođe u kotor i BAČI KAM temeljac za novi hotel SLAVIJU…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]