Iz arhiva Skala radija: Naponski kablovi za Dobrotu kroz kišnu kanalizaciju (19/11/2012)

1
Kablovi-koje-je-neko-provukao-kroz-cijev-kisne-kanalizacije

Danas se nešto ovakvo ne može desiti.

Razlog je jednostavan.

Ne radi se ništa, a i neće jer je ova vlast, na početku mandata kazala da je investicije ne interesuju.

https://skalaradio.com/naponski-kablovi-za-dobrotu-kroz-kisnu-kanalizaciju/

Naponski kablovi za Dobrotu kroz kišnu kanalizaciju

Radovi na izgradnji podhodnika u Dobroti se zahuktavaju.

Naša ekipa je juče obišla gradilište i uvjerila se svojim očima da je priča koja slijedi za Ginisa.

To se da provjeriti sa fotografija koje su postavljene na sajtu Skala radija, bager koji kopa trasu podhodnika to mora da radi kao da je hirurg u operacionoj sali.

Oko kašike bagera na desetine kablova, gore, dolje, uzduž i poprijeko učinili su da, kako smo saznali na licu mjesta, radovi već kasne nekoliko dana.

Kroz cijev kišne kanalizacije duž cijelog puta neko je provukao naponske kablove za struju kojima se napaja Dobrota i šire područje prema Risnu.

Pored ovih, tu se nalaze i neki drugi kablovi, nama još neidentifikovani, tako da je prostor za vodu koja kroz tu cijev treba da prođe kada su velike padavine značajno sužen.

Zbog toga i poplave na mjestima gdje je kišna kanalizacija postavljena.

Malo niže je glavni vod optičkog kabla koji je veza Kotora i Herceg Novog, i svih usputnih mjesta, kabal za telekomunikaciju, i još niz nekih drugih koje su radnici Yu Briva sklonili na sigurno.

Prekinut je samo jedan jedini kabal koji napaja dio javne rasvjete u Dobroti.

Radnicu su juče radili na osiguravanju kanalizacione cijevi koja je, u odnosu na projektnu dokumentacuju, niže postavljena čitavih dvadesetak santimetara.

Slika je na gradilištu zbunjujuća, ali ono što najviše čudi je da, osim tehničkog direktora JP Vodovod i kanalizacija Velemira Dragića, koji se aktivno uključio da pomogne radnicima na licu mjesta, nikoga nije bilo od predstavnika Telekoma, Elektrodisatribucije i kotorskog Vodovoda.

Pored vlasnika YU Briva, na licu mjesta zatekli smo načelnika kotorske Komunalne policije Zorana Vučinovića i komandira opštinske službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića.

Ostali su vikendašili po ustaljenom planu i programu, bez mnogo brige hoće li se pokidati telefonski kablovi, elektro instalacije i svi oni drugi za koje niko nije znao kuda prolaze.

1 KOMENTAR

  1. i tada i dan danas ste isti. iznosite sve što treba kritikovati i falite sve ono što je za pohvalu.
    Nastavite. Mnogo vas slušaju, napadaju i fale i to je tako u vašem poslu.
    ne osvrćite se na neke bolesnike to vam prijateljski prteporučujem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]