Iz arhiva Skala radija: Ne prestaje tragi-komedija u kotorskom Kulturnom centru (18/07/2018)

1
Kulturni centar Kotor

Ne prestaje tragi-komedija u kotorskom Kulturnom centru

Kotorski Kulturni centar “Nikola Đurković“ je dobio još jedno ime koje je nedavno kolektivu promovisala nezakonito postavljena vd direktorice Marija Bernard, vjenčana kuma predsjednika opštine Vladimira Jokića, sa trogodišnjom bečelor diplomom Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i prosječnom ocjenom 6.72.

To je glumac novije generacije Slaviša Grubiša. On je od 2010. godine član organizacionog tima i vođa animacionog sektora Kotorskog festivala pozorišta za djecu i glasnogovornik Festivala zadnjih godina kao blizak saradnik Petra Pejakovića, režisera poznate pozorišne političke predstave Kotor o Kotoru, za koju kažu da je značajno uticala na promjenu vlasti u ovom gradu.

Kao što je i sama postavljena mimo zakona, vd direktorice koja se lažno predstavlja kao direktorica, postavila je Grubišu iz njoj znanih razloga (ali ne samo njoj) na izmišljeno mjesto Glavnog koordinatora za program. Toga mjesta nema u sistematizaciji koju vd direktorice niti razumije niti poštuje. Bar po onome što radi i koji su rezulati toga rada.

Da bi sebe sačuvala od komunikacije sa kolektivom, koji je nazvala babama i neznavenom družinom, vd direktorice je postavila Grubišu kao tampon zonu. Do nje više kolektiv ne može. Može da se javi glumcu koji je trenutno na dobro plaćenom četvoromjesečnom ugovoru, sa plaćenim stanom, a on će onda dalje odlučititi što će i kako sa takvim članovima kolektiva. VD direktorice je sada potpuno slobodna za neke druge aktivnosti koje su značajnije za sveobuhvatan razvoj kotorske kulture.

Vrše se i plaćanja i troši novac poreskih obveznika nemilice. Pitanje za inspekcijske organe je kako je moguće da ne reaguju kada se plaća i šakom i kapom mimo zakona?

Ono što je sigurno, vjenčana kuma predsjednika opštine Vladimira Jokića nije izabrana za direktoricu, ali se bezvlašće u kotorskoj opštini odavno primilo. Pravosudni organi će, vjerujem uskoro odgovoriti do kada.

Slavko Mandić

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].