Iz arhiva Skala radija: Nelegalne smjene i nezakonita postavljenja obilježila 100 dana vlasti Vladimira Jokića (31/05/2017)

0
Jokić obećao da kilometarskih kolona više neće biti

Nelegalne smjene i nezakonita postavljenja obilježila 100 dana vlasti Vladimira Jokića

Još u toku inaugurativnog govora, nakon izbora na mjesto predsjednika kotorske opstine, Vladimir Jokic je znao da je malo koja od poruka koje je poslao javnosti istinita.

Slijedeći populističku retoriku, njemu je jedino bilo važno da mu dio građana kojima se obratio povjeruje da je upravo on taj čudotvorac koji će pomiriti nepomirljivo i donijeti blagostanje i harmoniju u Kotor, grad, kako voli da kaže konglomerat nespojivog, narušenih vrijednosti.

Ubrzo se pokazalo da je Jokić prevario građane.

Svjesno ili u čudu što ga je izborom za predsjednika SO Kotor snašlo, tek, efekat je isti.

Ništa, ili gotovo ništa od rješavanja problema koje je apostrofirao kao promašaje ranije vlasti.

Jokić je zaustavio izgradnju podhodnika kod Lučke kapetanije i na taj način produžio agoniju Kotorana i brojnih gostiju koji se, u saobraćajnom kolapsu već sada teško snalaze.

A kako li će tek u jeku sezone.

Njegovo rješenje problema postavljanjem ograde i pokretne semaforske signalizacije na tri žarišta na kilometar dugoj trasi, u gradskoj kontakt zoni samo je kozmetika koja neće dati nikakav rezultat.

Jokić je stopirao i sve krupne investicije koje su trebale da budu zamajac razvoju opštine.

Ono što je Jokić uspio da uradi je naručeno ignorisanje državnih institucija sistema sa ciljem, sad je već sasvim jasno da se prokrči put za izglasavanje inicijative za osnivanje autonomije Boke.

Moguće da Jokić ne zna što to znači, ali smo sigurni da znaju oni koji su tu suludu ideju naručili.

Vjerujemo da ima snaga koje će njega, i njemu slične onemogućiti u tom naumu.

Jokić je još uspio da izdejstvuje odluku u lokalnoj Skupštini da se proda Audi A6 i taj novac podijeli socijalnim slučajevima.

Obradovali se socijalci, a sad već pjevaju onu narodnu: Obećanje, ludom radovanje!

Jokić je uspio da Kotor izopšti iz proslave Dana nezavisnosti Crne Gore, državnog praznika i pokazao kakav odnos ima prema Crnoj Gori.

Kotor je 21. maja ličio na pastorče.

Predsjednik Opštine je ukinuo i sve manifestacije, sportske i kulturne koje su proteklih godina organizovane u čast upravo ovog veličanstvenog datuma.

Pođimo redom.

Jokić se ježio i pri pomisli o mogućem partijskom zapošljavanju i eventualnom revanšizmu, kao i dovođenju kadrova sa strane.

Kazao je da će imperativ budućih aktivnosti biti ekipiranje stručnih ljudi, spremnih da se uhvate u koštac sa problemom.
A evo kako je obećano realizovao.

  1. Na mjesto vd direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, Jokić je postavio Rata Brajkovića iz Tivta, iako zakon kaže da se vd bira isključivo iz redova zaposlenih i da mandat ne može biti duži od 6 mjeseci. To Jokića nije interesovalo. Ali hoće, sigurni smo Upravnu inspekciju koja je najavila radnu posjetu Opštini Kotor. Nju Jokić neće moći ignorisati.
  2. Jokić nije imao sve kadrove iz Kotora ni za Savjet Direkcije, pa je jednoga člana morao uvesti  iz Tivta.
  3. Jokić je, posredstvom svojih satelita na drzak način smijenio direktora Kulturnog centra „Nikola Đurković“. Obrazloženje je potpuno u skladu sa znanjem resornog organa koji se izjasnio da je mjesto direktora klizno i da moraju da lete oni koji ne pripadaju ovoj političkoj opciji, Savjeta koji nije konstituisan a da o tome pojma nema a sve u nastojanju da se smijeni uspješan direktor i na njegovo mjesto postavi, kako saznajemo kuma Vladimira Jokića, izvjesna Podgoričanka Marija Bernard, udata u Kotoru. Njen poziv turizmologa i hotelijera  je za Jokića dovoljna garancija daljeg uspjeha i razvoja ove kulturne ustanove.
  4. Jokić još uvijek nije uspio da smijeni direktore kotorskih preduzeća  Vodovoda  i Komunalnog, a pokušao je i pokušavat će dok naum ne sprovede. Nema veze da li je u skladu sa zakonom. Razlozi za smjene nalaze se u lažnim konstrukcijama. Ne preza se ni od uvreda i kleveta, što će, sigurni smo biti vrjednovani  posebno od onih koji su zaduženi za kontrolu sprovođenja zakona u lokalnim upravama.
  5. Jokić je na mjesto vd sekretara doveo osobe čiji je jedini kvalitet partijska obojenost i glumački amaterizam u pokušaju.

Jokićević 100 dana se neće dugo pamtiti.

Građani će ocijeniti što je urađeno, ako toga ima, a što je bilo samo obećanje i ništa dalje od toga.

Na kraju specijalitet Vladimira Jokića je da ne zbori sa onima koje ne voli i koji ne misle kao on, pa makar bio i predsjednik svih građana kotorske opštine.

Slavko Mandić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]