Iz arhiva Skala radija: Nema džabe stanova ni za funkcionere (11/04/2011)

4
Simeona Begović

Ovu priču je Skala radio pokrenuo početkom 2011. godine.

I tada ste lagali, samo manje glasno kako se stanovi dijele džabe i poklanjaju zaslužnima.

Ako vi mrzite zakon i sve radite u suprotnosti sa njim, mislite da to svi čine i da je to prirodno.

Nije gospodo kravataši i komplet opozicionisti iz golog interesa.

Nema džabe stanova ni za funkcionere

Iz arhiva Skala radija: Nema džabe stanova ni za funkcionere(11/04/2011)

Ovih dana priča po gradu o dodjeli opštinskih stanova funkcionerima i zaposlenim u Lokalnoj upravi bez i jednog jedinog centa.
Da bi građanima objasnili o čemu se radi i provjerili glasine koje su dolazile do nas, pozvali smo gospođu Simonu Begović, sekretarku Sekretarijata za imovinsko pravne poslove i pitali je kako je vršena raspodjela stanova u Opštini.
Ona nam je kazala da se raspodjela stanova u Opštini Kotor za potrebe lokalnih službenika i namještenika, kao i lokalnih funkcionera i rukovodećih lica vrši u skladu sa Pravilnikom, odnosno Odlukom za funkcionere koje je donije Skupština opštine Kotor 2006. godine sa izmjenama u skladu sa važećim zakonom.
Na pitanje koliko bi za stan od 70-ak kvadrata trebalo izdvojiti za otkup, a koliko za zakup, Begovićeva je kazala da je za zakup stana u Starom gradu površine 70 m2 potrebno izdvojiti oko 170 € u korist budžeta Opštine, a da funkcioneri ne mogu otkupiti stan koji su dobili u zakup prije isteka peroda na koji su imenovani.
Nakon tog peroda utvrđuje se tržišna cijena stana uz kamatu od 3%.
Tu su naravno povoljnosti koje su vezane za dužinu staža, po osnovu plaćanja doprinosa za stambenu izgradnju i po osnovu ulaganja u stan ukoliko je bio neuslovan.
Mjesečna kirija ne ulazi u cijenu otkupa stana, objašnjava ona.
Ako je procijenjena tržišna vrijednost stana od 86 m 2.500 € po metru kvadratnom, odnosno 215.000 € za stan, ukoliko se radi o licu koje ima 10 godina staža umanjenje će iznositi 30% što znači da će ukupna vrijednost stana iznositi 150.000 €, a mjesečna rata otkupa iznosiće 625 € uz godišnju kamatu od 3%.
Zaključak je da niko ne dobija stan besplatno nego ga dobro plati, kaže Simona Begović za Skala radio.

4 KOMENTARI

  1. kapurice, kad pričaš što imaš a znaš da nemaš što se ne predstaviš. DPS je zakon a ti krepai od muke. brzo će pasat ovi tvoji bagabundi pa ćeš izes svoje nista. jado jedan obični.

  2. “Promjenom vlasti u kotorskoj opštini od 15. jula 2002. godine, stvaranjem koalicije Liberalnog saveza Crne Gore i promiloševićevog bloka “Zajedno za Jugoslaviju”, mimo volje birača prvi na udaru došli su mediji. “…MIMO VOLJE BIRAČA…” (?!) Dakle, vojnim pučem?…

  3. Svježih i aktuelnih tema na pretek, a vi nabrajate Markove konake od prije osam godina… Napišite kao “istraživačko novinarstvo” nešto o tome kako će glasati, ili kako ne bi trebali glasati u Skupštini 26. septembra Aprcović i Ćatovićeva. Ćutaćete, jer će vaše ćutanje biti honorisano.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]