Iz arhiva Skala radija: Nema više starih meštri! (26/01/2011)

0
Markat

Nema više starih meštri!

Nema više starih meštri!

Lijepa vrata od kovanog gvožđa na kotorskoj pijaci ispod Markata dugo vremena su oštećena i svakim danom po jedan šiljak je izvaljen, gravura iskrivljena.

Pozvali smo nadležne uz pitanje do kad, i zašto na očigled svih propada stara kovana ograda, kojom malo koja pijaca u svijetu može da se podiči.

Nema više starih meštri da je poprave.

Iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora su nam kazali da pijaca nije u njihovoj nadležnosti već Komunalnog preduzeća Kotor.

Zoran Mrdak, direktor Komunalnog je izjavio da je renoviranje kompletne pijace, njene krovne konstrukcije i kvalitetne, kovane ograde u planu prioriteta održavanja.

“Do sada nijesmo mogli doći do starih majstora koji se bave kovanijom, ali smo upravo ovih dana preduzeli korake da što prije remontujemo ogradu, posebno djelove prednjih i zadnjih vrata na gradskoj pijaci”, kazao je Mrdak.

On je saopštio i da će se raditi na ostalim mjestima, kao na gradskom groblju u Škaljarima, gdje je u toku adaptacija i farbanje kapije, koja je takođe kovana.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].