Iz arhiva Skala radija: Novim potpredsjednicima ne fale ideje (6. dec 2012.)

0

Suđic, Nedović i Crepulja

Jedino je potpredsjednik kotorske opštine i sa onima prije i sa ovima sada Branko Nedović ispunio u potpunosti obećanje dato kada je bio u koaliciji sa DPS-om. Kazao je da će čitav svoj mandat posvetiti stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta. Koalicijom sa DF-om, Demokratama, URA, uz podršku SNP-a, Nedović je omogućio otvaranje novih radnih mjesta za kumove, prijatelje i članove partija koje su mu omogućile da nastavi kontinuitet vladanja u Kotoru. To što je Upravna inspekcija kazala u rješenju, nakon sprovedene kontrole ne brine ni Nedovića a ni njegove šefove Jokića i Dragicu Perović.

http://skalaradio.com/2012/12/06/novim-potpredsjednicima-ne-fale-ideje/

Novim potpredsjednicima ne fale ideje

Opština Kotor od juče ima tri potpredsjednika iz redova DPS, SDP i LP.

Da li je to znak da će se novim idejama značajno unaprijediti rad lokalne uprave, ostaje da vidimo u periodu koji slijedi.

Potpredsjednici čekaju da dobiju svoja zaduženja od strane predsjednice opštine Marije Ćatović, a za Skala radio saopštili su svoje prioritete u budućem radu.

Za Jova Suđića prioritet je rješavanje problema saobraćaja i parkiranja u Kotoru.

Njegova ideja je da se do izgradnje zaobilaznice, od tunela prema gradu izgradi jedna ili dvije trake pored “Jugooceanije”, “Fjorda” i stare “Bokeljke” pa potom pored stadiona FK “Bokelj” zaokruži cjelina.

Prema njegovom mišljenju ima prostora da se uradi treća traka prema Dobroti.

Suđić smatra da bi trebalo izmjestiti gradsku pijacu dostupnu građanima kao u većim gradovima, koji bi nesmetano mogli do joj priđu, kako se ne bi stvarala konfuzija kao do sada.

Za Suđića je prioritet jedna ili dvije parking garaže u blizini starog grada i to na prostoru gdje je Elektrodistribucija ili na Gurdiću kod Socijalnog.

Takođe po Suđiću, treba riješiti saobraćaj ispred starog grada na način što bi se napravilo proširenje za autobuse, a sadašnji parking suzio i ostao dio prema moru.

Branko Nedović će čitav svoj mandat posvetiti stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta.

To podrazumijeva da stavimo u funkciju sve potencijale koje imamo, a najkvalitetniji potencijal  je prostor.

On će se, kako kaže, zalagati za što je moguće bržu urbanizaciju prostora, jer postoji nekoliko lokacija, kao što je prostor bivše “Autoboke”, Industrije ležaja i “Riviere”.

Tu bi se, prema riječima Nedovića riješio problem parkinga izgradnjom podzemnih garaža, kao i ugostiteljskih, turističkih, zanatskih i drugih sadržaja gdje se može zaposliti dosta ljudi.

Sljedeći prostor je ispred Opšte bolnice gdje je planirana marina i mali hotel.

Da bi sve to krenulo, Nedović će insistirati da se donese strateški plan razvoja opštine, a nakon njega odmah i investicioni plan.

Za Nedovića je prioritet i izgradnja lifta od Gurdića do brda San Đovani.

Tvrtko Crepulja razvoj kotorske opštine vidi prije svega u timskom radu.

Prioriteti su mu rad na unapređenju komunalne infrastrukture, prije svega završetak kanalizacionog sistema, priključenje potrošača na sistem, radovi na smanjenju gubitaka na vodovodnoj mreži, izgradnja zajedničkog postrojenja sa opštinom Tivat za prečišćavanje otpadnih voda, kao i trajno rješavanje odlaganja čvrstog otpada.

Prema riječima Crepulje, kapitalni objekti oko kojih su svi saglasni u Kotoru su izgradnja zaobilaznice oko grada i lift za tvrđavu San Đovani.

U skladu sa njegovim ranijim poslovima u lokalnoj upravi, Crepulja će se zalagati za bolju valorizaciju kulturne baštine Kotora, pri čemu prvenstveno misli na gradske bedeme.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]