Iz arhiva Skala radija: Od tunela do Doma zdravlja autom više od ure (25. 08. 2016.)

2
saobraćajni kolaps u Kotoru

Još jedno podsjećanje Skala radija uniformisanoj družini koja ne krije otvorenu mržnju prema ovom mediju.

Skala je štitila Kotor i Crnu Goru od svih koji su nasrtali na naše univerzalne vrijednosti.

Nije bilo važno ko je ko, pripada li vlastima ili opoziciji.

O tome najbolje govore upravo tekstovi koje objavljujemo svakoga radnog dana, koji su najbolji dokaz ko je imao i ima stav i kičmu. a ko to neće nikada, pa makar i privremeno bio  vlast.

Čitajte gospodo, samo nemojte da vas od jada peku oči!

http://skalaradio.com/2016/08/25/od-tunela-do-doma-zdravlja-autom-vise-od-ure/

Od tunela do Doma zdravlja autom više od ure (25. 08. 2016.)

Zemaljski život teče, 25. avgustovskog dana ista meta isto odstojanje u kolonama ljetnje saobraćajne gužve u Kotoru.

Apel sa Skale nadležnima da ne čekaju rezulate izbora niti igru na  političke poene, po principu „cica-mace“, „monopola“, „ne ljuti se čovječe“ ili „španje“, već da odmah po isteku glavne sezone prionu rješavanju ovog gorućeg problema za Kotor.

UNESCOV grad  koji je sve tješnji da primi rijeku automobila svojom jedinom saobraćajnicom i rijeke tursita koji velikim vaporima stižu u kotorsku luku.

Luka AD Kotor  od zarade sve većeg broja dolazaka kruzera ni prstom nije mrdnula da omogući njihovim gostima bezbijedan prijelaz preko magistrale od lučkog terminala do starog grada.

Još jedno ljeto Gospodnje pratimo, a sam Gospod nam je na pomoći, kako niko ne strada pješačkim prijelizima na plus 40 kada vri asfalt, gori  more, tope se planine.

Ko to i čija politika, nacinalnost, jezik, vjera, onemogućava i ometa  nadležne u Kotoru da rješavaju egzistencionalne probleme svojih građana i turista.

Samo da su protekle godine ili dvije, radili na rješavanju ovog najvažnijeg problema koji znači saobraćajni kolaps i paralizu života u gradu u susret turističkoj sezoni, završili bi ili bar ublažili muku našu svakidašnju.

Obećanja, traženja alternativnih rješenja kopnom i morem, lutanja su koja su se na vrućini istopila.

Evo kraj avgusta, a na kotorskoj  razglednici s mora i dalje dominiraju duge kolone automobila strpljivih i nervoznih vozača koji s jedne u drugu muku ulaze, pred zatvorenom rampon dva kotorska veća gradska parkinga.

Dakle, obavezan znak pored svakog kotorskog novog razvojnog puta mora biti onaj saobraćajni, sa obaveznim prvenstvom prolaza upravo projektima koji rješavaju dugogodišnji kotorski sindrom neriješene zaobilaznice.

Dok se muče građani Kotora i turisti sa gotovo svih meridijana zemljinog šara, gospoda iz izvršne vlasti sjede udobno zavaljeni i svoje fotelje i simuliraju rad. Za to su debelo plaćeni baš kao i oni iz Odbora Luke Kotor AD, čije su apanaže veće od plata najvećeg dijela zaposlenih u našoj opštini.

2 KOMENTARI

  1. Predsjednik opštine će problem riješiti postavljanjem semafora. Sjajno rješenje . Kako se samo sjetio . Genijalno da više počinemo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]