Iz arhiva Skala radija: Odbornik kotorskih Demokrata Šepelj: Radio Kotor je naš medij (11/06/2018)

3

Odbornik kotorskih Demokrata Šepelj: Radio Kotor je naš medij

Odbornik kotorskih Demokrata Šepelj: Radio Kotor je naš medij

Nastavak XVI sjednice Skupštine opštine Kotor je na početku obilježila polemika oko javnog saopštenja koje je odbornik DPS Jovo Suđić između dvije sjednice uputio Draganu Šepelju, odborniku Demokrata u kome ga naziva lažovom i manipulatorom.

Šepelj je podsjetio na poslovnik Skupštine kojim se štitite odbornici i građani od neprimjerenih riječi.

“Saopštenje je objavljeno i na Radio Kotoru, što nisam očekivao, ali o tome ćemo raspraviti drugom prilikom, jer je to medij koji uvažavam kao naš, a na jednoj drugoj krugovalnoj stanici me to ne zanima, ali me ovo baš interesuje“, naglasio je Šepelj, ne vodeći računa da je Radio Kotor javni servis koji se finansira sredstavima svih građana.

Šepelj smatra da na prethodnoj sjednici nikoga nije vrijeđao, što je bio motiv Suđićevog saopštenja, a da je njegovo lično mišljenje da Suđić ne zna da radi svoj posao.

On je potencirao da iza Suđićevog saopštenja stoji Opštinski odbor DPS-a Kotor.

Suđić je nedvosmisleno kazao da je saopštenje lično njegovo bez bilo čijeg uticaja, našto je Šepelj konstatovao da je to onda velika slabost Jova Suđića.

On se zapitao da li treba da se donese novi poslovnik koji bi legalizovao ovakve riječi na sjednici SO.

Šepelj je poručio da nema najmjeru da se spušta na nivo Suđića i da će ovu stvar rješavati pred sudom.

Odbornik Jovo Suđić je ponovio da stoji iza svake riječi napisane u saopštenju za javnost koje je isključivo i samo njegovo.

Saopštenje se odnosilo na diskusiju Šepelja sa prethodne sjednice SO u kojoj je ustvrdio da se Suđić bavio prljavim rabotama vrijeđajući ga u njegovom odsustvu.

“Nema tako grdne riječi od onih koje je Šepelj izgovarao na prethodnim sjednicama kada se govorilo o imovini Fudbalskog kluba Bokelj nazivajući mene, Bora Kašćelana i Željka Aprcovića kriminalnom grupom. Za sve ono što ste vi za nas izgovarali ovo je malo i malo sam vam rekao koliko zaslužujete“, kazao je Suđić.

Suđić je pitao Šepelja što prije nekoliko dana kada je bio ispred njegove kafane u Petrovcu nije izašao i pitao ga što je to on o njemu pisao?

On je pozvao prvi red, odbornike Demokrata da dovedu pomorce koje je prevario i uzimao im novac, kako to oni kažu.

Dragica Perović, predsjednica SO je podsjetila na sajt Skala radija zahvaljujući ovom mediju na korektnom prenošenju saopštenja Jova Suđića i potom iskazala svoje mišljenje da je Šepelj svoju izjavu o Suđiću izgovorio u afektu.

Ovo što je Suđić napisao poslije osam dana je uračunljivo i to je vrlo ružno. Na ove kontatacije predsjedavajuće, reagovali su odbornici DPS-a Zoran Brguljan upućujući joj pitanje jesmo li to na sudu, a Željko Avramović je kazao da Perovićeva vođenjem sjednica ne samo danas već od početka dovodi do incidentnih situacija.

Bahato ponašenje, pristrasno vođenje sjednice, komentarisanje diskusija je stil vođenja predsjednice kototske opštinske Skupštine rekao je Avramović.

On je naglasio da je saopštenje pisao i potpisao Jovo Suđić u svoje ime ali da ima pravo kao svaki odbornik DPS da koristi infrastrukturu ove partije pa čak njen mejl.

Ljiljana Popović Moškov, potpredsjednica opštine Kotor i predsjednica kotorske URE, koja je takođe pominjana u Suđićevom tekstu je kazala da on nema argumenata za ono zašto je proziva i pozvala sve na kulturan dijalog našto obavezuje etički kodeks.

“Mi jesmo javne ličnosti i možemo da se ne slažemo sa nečijim radom, ali žutilo ako je uhvatilo medije obojeno pink bojom bez ikakvih argumenata, ne znači da i nas treba da uhvati takvo ludilo i da govorimo da neko radi nezakonito, da neko krade, da je neko neznaven. Kad se to kaže navedite bar dvije činjenice“, poručila je Moškov.

U nastavku sjednice, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić je predstavljajući svoj Izvještaj o radu za prošlu godinu sa Izvještajem o radu organa lokalne uprave i službi, kazao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u prošloj godini da kada vrši vlast i u javnoj upravi i u našim preduzećima.

On je rekao da je loklana uprava u 2017. godini radila u manje redovnom stanju uz opstrukcije sa nivoa države.

“U svakom iole demokratskom društvu, loklana samouprava bi svoje nadležnosti i poslove radila ako ne u potpunoj saradnji sa državnim organima, onda barem bez prevelike opstrukcije”, rekao je Jokić.

On se osvrnuo na najnovije saopštenje Vlade Crne Gore u kome služba premijera Markovića navodi kako određeni gradonačelnici između ostalih i on odbijaju saradnju i susret sa premijerom.

Jokić je podsjetio odbornike da je njegova i obaveza svih zaposlenih u organima samouprave, svih sekretara Sekretarijata da u poslovima iz svojih nadležnosti sarađuju sa svim državnim organima.

“U okvirima zakonskih obaveza i mogućnosti mi to i radimo”, poručio je on.

Jokić je nadalje ustvrdio da je od premijera Markovića dobio samo jedan, jedini poziv na sastanak u novembru, uoči Dana opštine Kotor.

U pozivu je predloženo da se Jokić kao predsjednik opštine sastane sa premijerom države u Podgorici kako bi mu tamo čestitao Dan opštine u njegovom kabinetu.

Lijepo vaspitanje nalaže da, ako nekome nešto čestitate to uradite ili u njegovom domu ili pisanim putem, rekao je Jokić.

Nakon rasprave Izvještaj o radu predsjednika opštine Kotor usvojen je sa 17 glasova za.

3 KOMENTARI

 1. Radio Kotor, nažalost nije medij već spisak informacija. Čak ni naslovi ne sugerišu teme. Nemaju petlje ni za to. Poslušajte samo emisiju iz kulture Catareo. To je bruka. Monotoni zapisi bez prekida. Komentari izrečeni bezličnim, tankim glasom.
  Kao nekom ko sluša radio emisije i ko je zainteresovan za njihov koncept ovo je poražavajuće.

  • Ima li koga doma, partenza se primakla “Kotorani”, di ste bili, šta ste radili,
   mili moji, ima li ko krempite praviti?
   Izješće ih furešti, jerbo ćitadina ni na puško domet.
   Kužine su se štivale, a u tinelima samo rijetke štrigu rabotu čine !
   Fešte idu, ma nema šuga i gušta , otvorite škra i dignite libre , iziđite na
   izvan kolafintaši i bastardurovići.
   Oćete li koga zaždit na Maceo.
   Pravi li se nova testa krnevala !?!
   Ima li maškula i trombonjera,
   mimoza ašpetaje, a nije nešto i ništa,
   štafelaj sa alamakom defora porte
   grada !
   Glupedu se oni škaljarini što abitavaju
   u citta vechia, više ne piju Vechia Romagna jerbo su senza šolda, biće keka kad se vrate barbe sa vijađa, ali nikad ko za vrime Josipa Broza .
   Lagali su ve i još lažu , da će bolje biti.
   Sve apiko odavna, a biće jošte tega puno , navaljalog i šporkavoga.
   Zato đetići, ne uzimljite poklone od
   Danajacea iz udruge taljanske , oni su vi današnji Dopo Lavoro !

 2. Radio Kotor profesionalno objavljuje sve informacije od znacaja za nasu opstinu.
  Nije na zadatku svadjanja svojih sugradjana nit zastite lika i djela velikog vodje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]