Iz arhiva Skala radija: Opština Kotor i Fakultet za turizam i hotelijerstvo: Prenamjena za nečiju namjenu (20/07/2017)

1

Prenamjena predmet sudskog spora

https://skalaradio.com/opstina-kotor-i-fakultet-za-turizam-i-hotelijerstvo-prenamjena-za-neciju-namjenu/Kotor i Fakultet za turizam i hotelijerstvo: Prenamjena za nečiju namjenu

Opština Kotor i Fakultet za turizam i hotelijerstvo: Prenamjena za nečiju namjenu

Nova vlast u Kotoru kune se u poštenje i pravičnost.

Potpredsjednica opštine Ljiljana Popović Moškov (URA) je nedavno izjavila da su svi napadi na vlast u Kotoru pokušaj diskreditacije poštenih ljudi koji ulažu veliki napor da isprave mnoge greške predhodnika.

A ko će ispravljati ono što su pošteni iskrivili, pitaju se ovih dana građani Kotora.

O nezakonitom partijsko, prijateljsko-kumovskom zapošljavanju izjasnila se Upravna inspekcija Odjeljenja za inspekcijski nadzor Ministarstva javne uprave, ona inspekcija za koju predsjednica SO Kotor Dragica Perović (DF) izjavi na sjednici SO da “vršlja po opštini”.

Interesovanje javnosti izazvala je i prenamjena i davanje u podzakup poslovnog prostora u prizemlju zgrade br 320 u starom gradu.

Radi se o prostoru koji je u vlasništvu opštine Kotor, a taj prostor je ustupljen Univerzitetu Crne Gore – Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Kotor za njihove potrebe na neodređeno vrijeme.

Fakultet taj prostor nije koristio za svoje potrebe. Izdavao ga je u podzakup agenciji “Montenegro airlines“ do 24. 02. 2016. godine.

Nakon raskida ugovora, Fakultet je izrazio namjeru da ubuduće taj prostor koriste za svoje potrebe, odnosno za realizaciju nastave za studente sa invaliditetom. Humano, ali i obaveza Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor koji je na nju odavno zaboravio.

Što se nakon svega dešavalo, utvrdiće, sad je već izvjesno, nadležni organi.

Naime, Fakultet za turizam i hotelijerstvo se obratio Komisiji za poslovni prostor sa zahtjevom za davanje saglasnosti za ustupanje dijela poslovnog prostora za privremeno korišćenje.

dekanica zaboravila da napiše da je prostor od Opštine dobijen bez naknade

Komisija za poslovni prostor, na čijem je čelu bila potpredsjednica Popović Moškov, koja je istovremeno bila i potpredsjednica opštine, što je, po mišljenju struke, klasičan primjer sukoba interesa, 28. 04. 2017. godine izlazi u susret Fakultetu za turizam i hotelijerstvo koje je tražilo prenamjenu prostora.

Dakle, nema više ni riječi o izvođenju nastave za lica sa invaliditetom.

Nema više ni “agencije“.

Sada je to trgovina, kako će se ispostaviti za poznatog vlasnika.

Komisija za poslovni prostor je donijela Odluku broj 02-237/2b od 28. 04. 2017. godine kojom je data saglasnost na zaključenje Ugovora o podzakupu sa Abu Dhabi Financial Group, a na osnovu zapisnika sa I redovne sjednice Komisije za poslovni prostor održane 24. 04. 2017. godine.

U saznanju smo da je predsjednik Opštine Vladimir Jokić dva puta pisao dekanici Fakulteta za turizam i hotelijerstvo da mu odgovori u koju svhu će Fakultet koristiti prostor, ali odgovora nije bilo.

Kad je već tako, čudno je da predsjednik ne dobija odgovor za prostor koji je u vlasništvu Opštine, a Komisija za poslovni prostor daje saglasnost na zaključenje ugovora Fakultetu sa Abu Dhabi Financial Group.

Nešto tu nije jasno.

Ili je isuviše jasno?

odgovor Direkcije iz koga se vidi da je Fakultet prvobitno želio prostor za invalidna lica

Zbog čega je bila potrebna prenamjena trgovine u trgovinu?

Jer, Montenegro Airlines je prodavao karte, kao što se u ovom prostoru prodaje samo Hard Rock Caffe program i konfekcija.

Pitanje je i kako je prostor renoviran bez potrebne građevinske dozvole?

Ili ona za nekoga treba, a nekome nije potrebna!?

Pozvali smo dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Đurđicu Perović, ali odgovora na poziv nije bilo.

Pitali bi je kako je moguće da nije, ako su naše informacije tačne, poštovan Zakon o državnoj imovini?

Pitali bi je i kako je moguće da je potpisan ugovor za podzakup, bez prethodno sprovedenog tendera?

Mnogo je pitanja koja traže odgovor.

Traži ih, kako saznajemo i kotorsko tužilaštvo.

1 KOMENTAR

  1. do rođenja i od rođenja-1988 u siječnju mjesecu u Škaljarima-špedao.../Jokić/ć/

    …Fakulitet za pomorstvo…je liferavo kadrove u svoje KABINETE/za potrebe opštine Kotor/…koji su uspješno dognjali Kotor na nivo POMPEJE-osobito u poonjih 30 godina-od ABlejalice kontrarevolucije kad je Kotor vraćen vjekovima u natrag–na vrijeme prije i u doba OKUPATORA NEMANJIĆA….Dragi vi “kroničari”…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]