Iz arhiva Skala radija: Otvoreno pismo Slavka Mandića Vladimiru Jokiću, predsjedniku opštine Kotor (08/08/2017)

3

Slavko Mandić

Otvoreno pismo Slavka Mandića Vladimiru Jokiću, predsjedniku opštine Kotor

Gospodine Jokiću,

Vješto su Vaši savjetnici iskoristili nedozvoljenu nespretnost mladog DPS kadra, koji je u prepisci na fejsbuku upotrijebio riječ linč.Jasno je da nije smio ni u šali da napiše tako nešto, kao što je potpuno jasno da je to benigna nepromišljenost. Tim prije, što i Vi i ja znamo o kome se radi. Da ste željeli da naručite takav poklon, teško da bi ga mogli dobiti.

Nemam namjeru da se bavim odnosom Vas i mladih DPS-a, niti da analiziram ko je u ovoj priči profitirao a ko izgubio političke poene. Imaćete vi još sličnih poentiranja s obje strane.

Očigledno je Jokiću da glumite ugroženost. Navodno Vas je pogodila fejsbuk prepiska. Moguće da se ni Vama ne dopada kada Vas neko napada? Ko zna? Moguće da Vas upravo takva vrsta komunikacije sokoli.

Vaši saradnici i Vi ste promovisali fejsbuk kao osnovno sredstvo napada iz svih raspoloživih sredstava na neistomišljenike. Vama je Jokiću potpuno prirodno i normalno da Vaše partijske kolege napadaju, vrijeđaju i klevete sve one koji ne nose crvene  kravate. Tako ste stoički odćutali bezočne napade na fejsbuku vaših čimbenika i odbornika parije koju personifikujete u Kotoru, na Skala radio. Tada ste, kako nam je rečeno iz Vaših krugova, likovali, smatrajući takvu ispraznost politički korisnom, svjesni da i laž ima smisla ako vam može donijeti korist. Ćutali ste i kada Vam je direktor Skala radija uputio dopis, korektan i uljudan, sa željom da ga primite i učinite sve da obuzdate svoje jurišnike koji nijesu imali ni jedan jedini razlog da se brutalno obračunavaju sa Skala radijom. Nazivali su me četnikom i ustašom, lagali da Skalu opština finansira, pisali opskurne tekstove i trabunjali stihoklepački. Vi ste ćutali.

Na dopis koji sam Vam poslao, nikada nijeste odgovorili.

Dopis Vladimiru Jokiću 01. 03. 2017. na koji nije bilo odgovora

Da li se Jokiću danas stidite Vaše naredbe  date čelnicima opštinskih  službi  i preduzeća da ne komuniciraju sa Skala radijom, baš kao što ni Vi nijeste odgovorili ni na jedno pitanje koje smo Vam poslali. Stidite li se što ste jedan mediji, iz samo Vama znanih razloga proglasili neprijateljem grada, nadajući se da će se pod pritiskom Vaše vlasti ugasiti. Skala slavi 15. septembra 15 godina postojanja.

Pozivam Vas da dođete, ako za to imate dovoljno snage.

Možda sam, kao i Vi sada trebao da podnesem krivičnu prijavu protiv Alekse Bečića i Vas, kao inspiratore politike nasrtaja na one koji svoj posao obavljaju korektno i u interesu građana. Onih čiji ste Vi predsjednik, ali i onih koji za Vas predstavljaju statističku grešku. Nijesam to uradio, jer sam se uvjerio da ste upravo Vi i mentori koji Vas podržavaju, greška koju valja ispravljati.

Vi ste Jokiću mlad čovjek. Nije Vam još ni trideset. Morali ste naučiti da je elementarna kultura i pristojnost da na dopis odgovorite. Vi ste pokazali i dokazali da nemate ni jedno ni drugo. Dugo sam mislio da nemate vremena i da zbog toga ne odgovarate, a onda sam razumio da nećete da mi odgovorite. Vi ste vlast. Ili, kako reče vaša koaliciona dušebrižnica iz DF-a, političke grupacije koja udara po Demokratama žešće nego na krvnog DPS neprijatelja, došlo je Vaših pet minuta pa mislite da Vam je sve dozvoljeno. Prevarili ste se Jokiću. Vaša nekultura i nekorektno ponašanje, vjerujem, vratiće Vam se onako kako zaslužujete. Zbog toga Jokiću, žurite dok Vam traju ovih pet minuta.

Slavko Mandić

Odgovor na pismo a ni na dopis Skala radija do danas nije stigao.

3 KOMENTARI

  1. Ko je neprijatelj grada i plackofoteljas, pokazao je katancima i pecatima na drzavnu imovinu!
    I laiku je jasno ko i kada, i pod kojim uslovima ima pravo pecacenja objekta!
    Ajde mali vrni se ti u skolu, imas jos dosta toga da naucis!
    Fatalna greska ti je sto slusas budaletine oko sebe!

  2. Bebac zvani istina, svakim danom, u svakom pogledu dokazuje da je nedorastao ovoj funkciji, ni do malog prsta, jer njegova fejsbuk komunikacija mu je jedino sto radi, pa i tu nedostaje elementarne kulture i osnovnog obrazovanja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]