Iz arhiva Skala radija: Otvoreno pismo Slavka Mandića Vladimiru Jokiću, predsjedniku opštine Kotor (08/08/2017)

3
Slavko Mandić

Otvoreno pismo Slavka Mandića Vladimiru Jokiću, predsjedniku opštine Kotor

Otvoreno pismo Slavka Mandića Vladimiru Jokiću, predsjedniku opštine Kotor

 

Gospodine Jokiću,

Vješto su Vaši savjetnici iskoristili nedozvoljenu nespretnost mladog DPS kadra, koji je u prepisci na fejsbuku upotrijebio riječ linč.Jasno je da nije smio ni u šali da napiše tako nešto, kao što je potpuno jasno da je to benigna nepromišljenost. Tim prije, što i Vi i ja znamo o kome se radi. Da ste željeli da naručite takav poklon, teško da bi ga mogli dobiti.

Nemam namjeru da se bavim odnosom Vas i mladih DPS-a, niti da analiziram ko je u ovoj priči profitirao a ko izgubio političke poene. Imaćete vi još sličnih poentiranja s obje strane.

Očigledno je Jokiću da glumite ugroženost. Navodno Vas je pogodila fejsbuk prepiska. Moguće da se ni Vama ne dopada kada Vas neko napada? Ko zna? Moguće da Vas upravo takva vrsta komunikacije sokoli.

Vaši saradnici i Vi ste promovisali fejsbuk kao osnovno sredstvo napada iz svih raspoloživih sredstava na neistomišljenike. Vama je Jokiću potpuno prirodno i normalno da Vaše partijske kolege napadaju, vrijeđaju i klevete sve one koji ne nose crvene  kravate. Tako ste stoički odćutali bezočne napade na fejsbuku vaših čimbenika i odbornika parije koju personifikujete u Kotoru, na Skala radio. Tada ste, kako nam je rečeno iz Vaših krugova, likovali, smatrajući takvu ispraznost politički korisnom, svjesni da i laž ima smisla ako vam može donijeti korist. Ćutali ste i kada Vam je direktor Skala radija uputio dopis, korektan i uljudan, sa željom da ga primite i učinite sve da obuzdate svoje jurišnike koji nijesu imali ni jedan jedini razlog da se brutalno obračunavaju sa Skala radijom. Nazivali su me četnikom i ustašom, lagali da Skalu opština finansira, pisali opskurne tekstove i trabunjali stihoklepački. Vi ste ćutali.

Na dopis koji sam Vam poslao, nikada nijeste odgovorili.

Dopis Vladimiru Jokiću 01. 03. 2017. na koji nije bilo odgovora

Da li se Jokiću danas stidite Vaše naredbe  date čelnicima opštinskih  službi  i preduzeća da ne komuniciraju sa Skala radijom, baš kao što ni Vi nijeste odgovorili ni na jedno pitanje koje smo Vam poslali. Stidite li se što ste jedan mediji, iz samo Vama znanih razloga proglasili neprijateljem grada, nadajući se da će se pod pritiskom Vaše vlasti ugasiti. Skala slavi 15. septembra 15 godina postojanja.

Pozivam Vas da dođete, ako za to imate dovoljno snage.

Možda sam, kao i Vi sada trebao da podnesem krivičnu prijavu protiv Alekse Bečića i Vas, kao inspiratore politike nasrtaja na one koji svoj posao obavljaju korektno i u interesu građana. Onih čiji ste Vi predsjednik, ali i onih koji za Vas predstavljaju statističku grešku. Nijesam to uradio, jer sam se uvjerio da ste upravo Vi i mentori koji Vas podržavaju, greška koju valja ispravljati.

Vi ste Jokiću mlad čovjek. Nije Vam još ni trideset. Morali ste naučiti da je elementarna kultura i pristojnost da na dopis odgovorite. Vi ste pokazali i dokazali da nemate ni jedno ni drugo. Dugo sam mislio da nemate vremena i da zbog toga ne odgovarate, a onda sam razumio da nećete da mi odgovorite. Vi ste vlast. Ili, kako reče vaša koaliciona dušebrižnica iz DF-a, političke grupacije koja udara po Demokratama žešće nego na krvnog DPS neprijatelja, došlo je Vaših pet minuta pa mislite da Vam je sve dozvoljeno. Prevarili ste se Jokiću. Vaša nekultura i nekorektno ponašanje, vjerujem, vratiće Vam se onako kako zaslužujete. Zbog toga Jokiću, žurite dok Vam traju ovih pet minuta.

Slavko Mandić

Odgovor na pismo a ni na dopis Skala radija do danas nije stigao.

3 KOMENTARI

 1. Podrska Gosp.Slavku Mandicu i Skala Radiju u “borbi” za istinu!
  Sto se tice zutokljunaca iz opcine i gradske uprave , vidimo kako funkcionisu > kao stonoge se rasirise svuda i svojataju sve.
  Nece im biti za dugo, zalud “grakcu”,
  gradjani ih ne cuju…
  Zivio SLOBODNI RADIO SKALA.
  Nastavite kao dosad , srecno i uspjesno…

 2. Samo tako znaju.
  Gospodine Mandiću, Vi i Vaša ekipa imate za koga da radite a Skala radio je ispratio i dočekoa mnoge. Ovakve vjerujem nikada više.Njihovo vaspitanje je na djelu.
  Živjeli i samo nastavite jedino tako.

 3. ..ali brez mojih “komentara i analiza”..kratko ću vam reći-ne sporim ja vašu”/ne/analizu…Ali,ali trebali ste se izdići-iznad “roso” leptir mašna-pa nas “pučane-puke sudionike udaljene -(mjereno svjetlosnim godinama)-sramne prošlosti Kotora- brojeći od stare srpske godine-1989..barem slovo da ste napisali-i informisali o pasanoj jubilarnoj 500 stotoj kotorskoj “maškaradi”? Vi,šjor Slavko ni “slova”..?! Zašto? Znam! Da je Vaš- “skala radio”- tj i da nije sporan “titular”-nego je sporno ono drugo-prije svega ljucko pravo i obaveza-da nas u punom kapacitetu informišete(to vam dati piše u onom rješenju.ministrastva-koje vam e izdalo dozvolu..za vašu rabotu)- što ne strefiva u Kotoru-“gradu od maškara-maskiranije insana”-u potnje trideset godina)..”Bogu fala” biće tačno toliko na 20.avgusta ove godine-kada treba da “slave dva baratska naroda POČETAK TREĆEG SRPSKOG USTANKA”-pod VOŽDOM kasapinom i grobarom sa Dedinja..od planina i dolina do primorja-liši Ucinja-kad treba..ovaj “epohalni jubilej”-uklopiti i sklopiti u 100-tu godišnjicu…jopet “epohalne Porgoričko Ljeanske skupštine -potonuća Kraljevine Cara Junaka”…?!
  Ljepe pozdrave vam šilje penzioner iz Prčanja..Jole Drinjak…I ovo će se zvati “lani-repetirano kroz “rubriku-iz Arhive Skala radio..Kotor?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].