Iz arhiva Skala radija: Policajac u Kotoru spasio život dječaka od čopora pasa lutalica (15/02/2013)

0

Policajac u Kotoru spasio život dječaka od čopora pasa lutalica

Policajac u Kotoru spasio život dječaka od čopora pasa

Godinama u neposrednoj blizini Opšte bolnice Kotor u krugu Auto moto društva i u blizini OŠ “Negoš”, područnog odjeljenja Škaljari, psi lutalice kolo vode.

Brojni sugrađani su prijavljivali napade pasa na njih, od kojih je bilo ozbiljnih ujeda i povreda.

Najnoviji umalo tragično da se završi.

Prema riječima Stefana Komatine, policajca kotorske Ispostave, u neđelju oko 8 sati i 15 minuta, kod Auto moto društva naišao je na stravičan prizior.

Čopor od 15 do 20 pasa lutalica je kidisao na šestogodišnjeg dječaka romske nacionalnosti koji ga je, kako kaže Komatina, bukvalno imao pojesti.

Utrčao je među pse i spasio život dječaku, ali je pritom i sam zadobio više ujeda, zbog kojih je potražio medicinsku pomoć i zbog kojih je i dalje na terapiji.

Policajac Komatina je obavijestio Komunalnu policiju koja je potvrdila da se teško hvataju psi lutalice.Očigledo, ovo mjesto im je prava meka.

Kotor je nakon dugo vremena dobio savremeni azil u Kavču.

Zašto ne rade službe hvatanja pasa lutalica, koje su prepreke da se baš na ovom mjestu na početku naselja Peluzica ne rješava problem pasa lutalica koji svakodnevno presrijeću pješake,biciklisti su im posebna meta i nikome ništa.

Pozvali smo Zorana Mrdaka, direktora kotorskog Komunalnog preduzeća Kotor koji nam je rekao da je upoznat sa ovim problemom od strane opštinske Komunalne policije, a nedavno se sličan dogodio i u Risnu.

Mrdak je tražio izvještaj od ekipe komunalaca koji intervenišu na terenu i nije prvi slučaj da po dolasku ljudi koji hvataju pse lutalice da bi ih zbrinuli u azil, pasa nema na određenim mjestima, jer ih pojedini građani sklanjaju da ih zaštite.

Kad se toliko brinu zašto to ne rade do kraja, kako bi građani bili bezbjedni, pitali smo Mrdaka i insistirali na odgovoru kada će se stati na put ovom velikom problemu.

Vrlo često ekipe Komunalnog preduzeća uzalud dolaze po pozivu građana i Komunalne policije na lice mjesta da uklone pse sa ulice.

Mrdak je kategorično ustvrdio da će istjerati ovaj problem do kraja zajedno sa svim odgovornim u lokalnoj upravi.

Neprihvatljivo je da su se uložila velika sredstva i energija u rješavanje problema napuštenih životinja gradnjom i radom azila u Kavču, a problem i dalje ostaje, kazao je Mrdak i dodao da će istrajati u njegovom rješavanju.

A problem pasa lutalica je najveći ni manje ni više nego kod Opšte bolnice i škole gdje čopor pasa neko štiti i niko mu godinama ništa ne može.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].