Iz arhiva Skala radija: Politički plakati na striktno zabranjenim mjestima (25/03/2013)

0
ne obaziru se na zabranu

Komunalnim problemima se niko nije bavio osim Skale.

Ne bavi se ni danas.

A i vi kravataši predstavljate komunalni problem, i ništa više.

https://radioskala.me/politicki-plakati-na-striktno-zabranjenim-mjestima/

Politički plakati na striktno zabranjenim mjestima

U žaru borbe za predsjedničku fotelju, uz obećanje kandidata da će pozlatiti narod koji će početi da diše punim plućima kad se oni ustoliče, nailazimo često i na ovako klasično devastiranje naših dobara za čiju čestu sanaciju odvajamo pozamašna sredstva.

Aktivisti predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, naglašenog legaliste, lijepe plakate na mjestima na kojima stoji izričita zabrana.

Ignorisanje zabrane uz razmazivanje ljepljive mase na koji će “leći” plakat da ga teško neko dugo može skinuti, zahtije u najmanju ruku prekršajno kažnjavanje organizatora skupa koji su dozvolili kršenje zakona.

Nije moguće da nijesu viđeli jasno istaknuto obavještenje u kome stoji da je: Zabranjeno lijepljenje plakata, oglasa i obavještenja, stoji jasno istaknuto na autobuskim stajalištima duž naše opštine.

U obavještenju stoji i da: U skaldu sa članom 40 Odluke o uređenju grada i naselja kojom je propisano da plakati, oglasi, obavještenja, transparenti i drugi natpisi (u daljem tekstu plakati) se ističu na oglasnim tablama i reklamnim panoima koja su za to određena i članom 19 kojim je propisano da je zabranjeno ispisivti  grafite, lomiti i na bilo koji drugi način pričinajvati štetu na autobuskim stajalištima.

Svjedoci smo da se često lomi pleksi staklo na autobuskim stajalištima koje je napravljeno da od kiše, vjetra i sunca upravo zaštiti naše sugrađane.

Komunalna policija ovaj problem ne može da riješi simboličnim kaznamam jer je jasno da ni političarima, i to onima koji se bore za poziciju broj jedan u našoj državi ovakva pojava ne smeta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].