Iz arhiva Skala radija: Pozorište u pozorištu od Trešanjskog mlina (10/02/2011)

0
Grbalj

Pozorište u pozorištu od Trešanjskog mlina

Pozorište u pozorištu od Trešanjskog mlina

Mještani Grblja napustili su tribinu u kotorskom Kulturnom centru, koju je organizovalo Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine po pitanju Nacrta Lokalne studije lokacije Trešanjski mlin sa Strateškom procjenom uticaja na životnu sredinu.

Burno reagujući protiv izgradnje deponije smeća za opštine Kotor, Tivat i Budvu na lokaciji Trešanjski mlin u Grblju, mještani su poručili da i oni imaju “bagere za odbranu od bagera”, te da će iskoristiti sva sredstva koja im kao građanima stoje na raspolaganju.

U ime Savjeta Mjesnih zajednica Grblja Stevan Kordić je kazao da se ne vidi ikakav smisao uzimanja učešća u ovakvim javnim raspravama organizovanim od strane Ministarstva.

Na takav projekat mještani ne mogu pristati iz više razloga, prije svega zbog blizine naseljenjih mjesta i situacija sa vodotokovima na Trešanjskom mlinu, kazao je Kordić.

“Takve javne rasprave doživljavamo kao potpuno izrugivanje prinicipu učešća građana i lokalne samouprave u procesu donošenja odluka. Niti smo im potrebni, niti nas uvažavaju!”, poručio je on.

On je podsjetio i da se sve dešava uprkos nepodijeljenom protivljenju lokalnog stanovništva Grblja i susjednih mjesta iskazanog kroz tri protestna skupa kao i peticije protiv izgradnje deponije koju je potpisalo 2,5 hiljada građana.

“Sve se dešava uprkos protivljenju Opštine Kotor i gradonačelnice Marije Čatović, koje je do sada više puta iskazano i nanovo potvrđeno”, kazao je Kordić.

Nije slučajno što se sve dešavalo u pozorištu, jer je upravo to pravo mjesto za takvu vrstu rasprave, kazao je Kordić za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]