Iz arhiva Skala radija: Put prijeti da se uruši (18. jul 2013.)

0
put može da se uruši

Skala radio je otvarao sve probleme koji su bili opasnost za Kotor i njegove stanovnike.

To što nije radio javni emiter, radili su novinari ovog medija, ne vodeći računa ko kojoj političkoj opciji pripada.

Gospodo kravataši, sa ovim problemom se suočavate vi, ali je vaš problem jedino u tome kako ćete smijeniti one koji znaju i dovesti one koji su podobni.

Ni to čestito ne umijete da radite.

http://radioskala.me/2013/07/18/rupa-na-putu-kod-gradske-pijace-bice-uskoro-sanirana/

Put prijeti da se uruši

Rupa na glavnoj saobraćajnici preko puta gradske pijace u Kotoru ugrožava saobraćaj, pogotovo u danima turističke sezone i pojačane frekfencije saobraćaja.

Na koji način se može hitno riješiti ovaj problem, pitali smo Iva Maguda direktora opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koji nam je odgovorio da ovaj put nije u njihovoj već nadležnosti Crnagoraputa, preduzeća koje se bavi održavanjem puteva.

Međutim, riječ je o složenijem problemu, jer se ispod rupe nalazi kanal koji je snimila Direkcija i dok se on ne sanira, problem se neće riješiti.

Čak se može desiti da čitav dio puta potone i prekine saobraćaj, kazao je Magud.

Na ovom dijelu ne može intervenisati Direkcija jer je Crnagoraput dobio na tenderu održavanje magistralnih puteva kazao je on.

Iz Crnagoraputa smo dobili obavještenje da je sve zapisano u Zakonu o putevima, član 42 u kome jasno piše da je sanacija kanala ispod asfaltnog stoja u nadležnosti lokalne uprave, a da njima nalog za asfaltiranje izdaje Direkcija za saobraćaj Crne Gore.

Pozvali smo Slobodana Inića, savjetnika u Direkciji za saobraćaj Crne Gore, koji nam je kazao da je upoznat sa problemom i da je Direkcija u više navrata intervenisala.

Radi se, kazao je Inić za Skala radio o kanalu koji ima drvenu konstrukciju i koji zahtijeva ozbiljnu sanaciju.

To je posao lokalne uprave, ali cijeneći važnost saobraćajnice i turističku sezonu koja je u punom jeku izdaće hitan nalog Crnagoraputu da rupu sanira asfaltnom masom.

Problem bi trebao da bude riješen za nekoliko dana, uz zavisnosti kada će Crnagoraput obezbijediti asfalt, jer se radi o maloj količini.

Krpljenje rupe koja prijeti da izazove ozbiljne probleme, samo je privremeno rješenje.

Potrebno je sanirati kanal i tako trajno izbjeći moguće urušavanje jedinog puta kroz Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].