Iz arhiva Skala radija: Šetalište u Dobroti-Nije poznato ni kad će početi radovi ni ko će biti izvođač (4. jan 2013.)

0
Šetalište čeka izvođača

Skala radio će i dalje podsjećati uniformnu družinu ko je štitio interese Kotora, a ko je isto ovo što je i danas!
http://radioskala.me/2013/01/04/setaliste-u-dobroti-nije-poznato-ni-kad-ce-poceti-radovi-ni-ko-ce-biti-izvodac/

Šetalište u Dobroti: Nije poznato ni kad će početi radovi ni ko će biti izvođač

Da li je moguće? Pitanje je za rubriku vjerovali ili ne.

Morsko dobro drugu godinu za redom ne može da počne sa radovima za uređenje nekoliko stotina metara obale u Dobroti.

O čemu se radi i ko može da pruži odgovor zbog čega je brže i lakše sagraditi Skadar na Bojani?

Zbog čega ne može da se konačno završi šetalište u Dobroti?

Morsko dobro je krajem januara 2011. godine obezbijedilo svu potrebnu dokumentaciju i finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta koji je trebao da  bude gotov za nekoliko mjeseci.

Nakon toga na scenu stupaju čuvene Javne nabavke.

Jasno je da se potrebno oduprijeti korupciji snažno i odgovorno, ali da li to u isto vrijeme znači da od početka januara 2011. do danas padaju svi  tenderi JP Morsko dobro i Kotor ostaje bez završenog šetališta?

Znači! Ko je za to kriv, postavlja se pitanje?

Može li da se žali ko god hoće i kad god hoće, da obara tender, koči i usporava početak radova, a da pritom zbog toga ne odgovara? Izgleda da zaista može.

Kako drugačije objasniti da je državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki, postupajući po odluci Upravnog suda usvojila krajem prošle godine žalbu firme Tošković iz Podgorice.

U pitanju je izbor za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na uređenju obale u Dobroti, takozvana treća faza.

Objavili smo 29. novembra prošle godine vijest koju smo dobili ikz JP Morsko dobro da će radovi konačno početi u prvoj polovini iduće godine jer su sve zakonom predviđene procedure konačno završene.

Kotorani su se radovali, izgleda bez razloga.

Izjavu prenosimo u cjelosti:

Nastavak radova uređenja treće faze šetališta u Dobroti zakočen je dugim tenderskim postupcima i sudskim sporom.

Skala radio je iz Javnog preduzeća Morsko dobro dobio informaciju da je konačno donešena presuda Upravnog suda povodom odabira izvođača radova i to Komisiji za sprovođenje javnih nabavki koja je i bila tužena strana.

Postupajući po presudi, Komisija će donijeti rješenje kojim će naložiti Morskom dobru preduzimanje daljih koraka.

Na naše pitanje ko će biti izvođač radova na uređenju šetelišta u Dobroti, Rajko Radulović, koordinator za investicije u Javnom preduzeću Morsko dobro nam je kazao da to zavisi od Komisije koja će konkretno naložiti dalje korake Morskom dobru.

On je podsjetio da je preduzeće Tošković doo podnijelo tužbu kao  drugoplasirani na tenderu, dok je firma Brend iz Herceg Novog bila  prvorangirana za izvođača radova.

U svakom slučaju, Komisija za javne nabavke će odmah dati nalog Morskom dobru što treba raditi i ko je određen za ovaj posao, kazao je Radulović.

A ovako je bilo 18. januara 2012. godine:

Uređenje treće faze šetališta u Dobroti u dužini od 145 metara i dalje čeka izvođača radova, jer je ponovo oboren tender na kome je ovaj posao prije nove godine dobila hercegnovska firma “Brent”.

Nakon izbora najboljeg ponuđača firme “Brent” žalila su se druga dva ponuđača koja su učestvovala na javnom tenderu, što komplikuje početak ovog posla.

Prema tenderskoj proceduri sada predstoji razmatranje žalbi Komisije za javne nabavke.

Tenderska procedura će potrajati  dok se definitivno ne izabere pravosnažni izvođač radova, zbog čega posao neće početi kako je najavljeno u januaru, kazao je za Skala radio Rajko Radulović, koordinator za investicije u Morskom dobru.

Radulović vjeruje da duga tenderstska procedura neće dovesti u pitanje završetak uređenje šetališta u Dobroti do početka sezone.

Radovi predviđaju nastavak popločavanja dobrotske rive kamenim i behaton pločama, postavljanje parkovskog mobilijara, ukrasnog mediteranskog bilja i javne rasvjete.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].