Iz arhiva Skala radija: Skala nudi dobre usluge medijatorstva (12/10/2017)

0
Buduće poprište

Skala nudi dobre usluge medijatorstva

Skala nudi dobre usluge medijatorstva

Nakon što je jedan od vlasnika medijskog koncerna Vijesti ponudio Demokratskoj partiji socijalista posredničke usluge u dijalogu sa većinom opozicionih stranaka o preporukama OEBS-a, i nakon kulturnog odbijanja prijedloga od strane ove političke partije, zasijedao je novoformirani nezvanični Komitet za unutrašnju i vanjsku politiku Skala radija.

Nakon višesatne debate, ovo visoko tijelo je uputilo otvoreno pismo svim političkim partijama u državi, koje još nije poslato, a ne znamo ni hoće li?

U dopisu, u koji smo imali uvid, kaže se da, ako je propao jedan prijedlog, ne znači da će i drugi. Mora se razgovarati, kako bi se konačno našlo rješenje da se opozicija vrati u parlament. U ovom trenutku ne vidimo boljeg medijatora od Skala radija, koji je spreman sve svoje kapacitete da stavi na uslugu predsjednicima svih političkih partija, potpredsjednicima i sekretarima koje djeluju u i po Crnoj Gori. Ko nema ove tri funkcije neophodne za učešće na konferenciju, zamoljen je da na stranačkim organima promijeni sistematizaciju i usvoji one partijske pozicije koje do sada nije imao. Recimo, ukoliko neka od partija nema u sistematizaciji predviđeno mjesto predsjednika, dužna je da sazove opštepartijski Sabor, sabere se i uvrsti u tekst svog pravnog akta mjesto prvog čovjeka. Potom idu izbori za to mjesto da bi, nakon proglašenja pobjednika ta politička partija stekla sve uslove da prisustvuje konferenciji o kojoj je riječ.

Na ovaj način stiču se uslovi da mediji mogu ostvariti vjekovni san. To znači ne samo upliv u politiku, nego i ravnopravan tretman u političkom životu države, do prava na slobodne i fer izbore samo na državnom nivou. Za lokalne, ali samo pojedine koji bi se odabrali specijalnom selekcijom, to se ne bi odnosilo. Bar ne za sad.

Konferencija bi se održala na Vodenoj kočiji-Le Coche d’eau svakog radnog i neradnog dana od 00 do 24 sata i trajala bi do postizanja i trajnog potpisivanja sporazuma.

Preporuka je da se ponese pojas ili šlauf za spasavanje.

Garancije za uspjeh konferencije bi, po specijalnoj zamolnici, vjerujemo dalo njegovo visoko preosveštenstvo Risto Radović, kako bi se stvar pokrenula sa mrtve tačke.

O prijedlogu će biti obaviještene kancelarije EU u Podgorici i Briselu, OEBS-a na svim nivoima, UNESCO-a, UNICEF-a, MMF-a, Montenegro prajda, OSCD-a, zemlje OPEK-a, kao i projektanti kapitalnih objekata, poput sportske dvorane u Škaljarima.

Slavko Mandić

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.