Iz arhiva Skala radija: Skala radio će i dalje istinom (15/02/2012)

0
Kotor

Tada smo se borili istinom, činimo to i danas.

Jasno je da neki to ne razumiju jer im je laž dominantno sredstvo komunikacije.

Bilo i ostalo!

https://radioskala.me/skala-radio-ce-i-dalje-istinom/

Skala radio će i dalje istinom

Da dio ugostitelja dugo godina gotovo gospodari starim Kotorom, potvrđuju popločani trgovi njihovim mobilijarom, skalamerijom i tendama od kojih se ljeti posebno ne vide fasade drevnih palata, a kulturnim institucijama ne može prići.

Primjer pjace ispred Pomorskog muzeja Crne Gore do čijih dvijeri su tarace i mobilijar obližnjih kafića i restorana.

Teško se može naći sličan  primjer u civilizovanom svijetu.

Od decibela na tom istom trgu, pa na dalje, zaključno sa glavnim gradskim, sa nesanicom su se pomorili davno ljeti, a često i u zimskom periodu građani stari i novi, ali i gosti koji su javno protestvovali kod vlasnika privatnih hotela u gradu, bilježio je Skala radio.

Treba li ovu tvrdnju potkrijepiti činjenicom da su neke kotorske familije zbog buke i muke kojoj niko nije mogao stati na put odselile i napustile stari grad.

Treba li preslušati žalbe, molbe, vapaje građana koji su se Skala radiju obraćali za pomoć, samo jedno jedino tražeći: da im se omogući pravo na miran život i minimalan san u vlastitoj kući jer se, kako su nam govorili ugledni Kotorani od divljaluka, horora, vriske i ludnice do zore ne može oka sklopiti.

I ne samo za vrijeme masovnih fešti.

To je poseban odlomak ukupne priče po najnovijim najavama i prijetnjama štrajkom “siromašnih, pravičnih, neshvaćenih i dobronamjernih ugostitelja”.

Skala radio je imenom i prezimenom, obrazom i kičmom taj “neki lokalni mediji koji potpomaže lošu propagandu koja je neprincipijelna i jednostrana” kako nas naziva dio ugostitelja, samo zato što iznosimo istinu na koju nijesu navikli i osluškujemo građane i njihove probleme koje im stvaraju ugostitelji.

Skala će i nadalje snimati i slikati sve loše i dobro u Kotoru, vođena isključivo istinom, hrabro i u oči kako smo navikli javnost.

Mi smo ti koji i u danima pod maskom otkrivamo činjenicama sve što se mora otvoreno reći, kada mnogi nose masku i bez karnevalskih fešti, ali im često spadne, a neki su maskirani loše čitavog života.

Elem, Skala radio je bio i ostaće adresa za građane i goste Kotora, do prava i pravde, a protiv bezakonja, oholosti, korupcije, buke, javnog nereda i nemira.

Mi smo ti koji u noćnim urama kada primijetimo ili nas pozovu u pomoć, bilježimo nered i pozivamo nadležene da reaguju, onda kada se prevrši se svaka mjera.

Bez mjere je često.

Još jedna  sličica sa glavnog gradskog trga, odakle krikovi, iza sablasnog škrtog svijetla u noćnim urama i kada kiša pada.

Prazan kafić, a osoblje lumpuje.

Od noćnog života stanari zgrade u čijem je prizemlju, zoru bez počinka čekaju.

Ili posred ljeta do daske turbom u mozak, da se zna da ste u muzičkom i mediteranskom Kotoru čim vrata grada prođete.

Skala radio je prozivao nadležne i njihovu nemoć godinama da spriječi slične pojave i zakonom djeluje protiv bezakonja.

Skala radio, kao regionalni medij, u odbrani tradicije i gradskog života građanskog Kotora, bio je i ostaće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].