Iz arhiva Skala radija: Skala radio će i dalje istinom (15/02/2012)

0
Kotor

Tada smo se borili istinom, činimo to i danas.

Jasno je da neki to ne razumiju jer im je laž dominantno sredstvo komunikacije.

Bilo i ostalo!

https://skalaradio.com/skala-radio-ce-i-dalje-istinom/

Skala radio će i dalje istinom

Da dio ugostitelja dugo godina gotovo gospodari starim Kotorom, potvrđuju popločani trgovi njihovim mobilijarom, skalamerijom i tendama od kojih se ljeti posebno ne vide fasade drevnih palata, a kulturnim institucijama ne može prići.

Primjer pjace ispred Pomorskog muzeja Crne Gore do čijih dvijeri su tarace i mobilijar obližnjih kafića i restorana.

Teško se može naći sličan  primjer u civilizovanom svijetu.

Od decibela na tom istom trgu, pa na dalje, zaključno sa glavnim gradskim, sa nesanicom su se pomorili davno ljeti, a često i u zimskom periodu građani stari i novi, ali i gosti koji su javno protestvovali kod vlasnika privatnih hotela u gradu, bilježio je Skala radio.

Treba li ovu tvrdnju potkrijepiti činjenicom da su neke kotorske familije zbog buke i muke kojoj niko nije mogao stati na put odselile i napustile stari grad.

Treba li preslušati žalbe, molbe, vapaje građana koji su se Skala radiju obraćali za pomoć, samo jedno jedino tražeći: da im se omogući pravo na miran život i minimalan san u vlastitoj kući jer se, kako su nam govorili ugledni Kotorani od divljaluka, horora, vriske i ludnice do zore ne može oka sklopiti.

I ne samo za vrijeme masovnih fešti.

To je poseban odlomak ukupne priče po najnovijim najavama i prijetnjama štrajkom “siromašnih, pravičnih, neshvaćenih i dobronamjernih ugostitelja”.

Skala radio je imenom i prezimenom, obrazom i kičmom taj “neki lokalni mediji koji potpomaže lošu propagandu koja je neprincipijelna i jednostrana” kako nas naziva dio ugostitelja, samo zato što iznosimo istinu na koju nijesu navikli i osluškujemo građane i njihove probleme koje im stvaraju ugostitelji.

Skala će i nadalje snimati i slikati sve loše i dobro u Kotoru, vođena isključivo istinom, hrabro i u oči kako smo navikli javnost.

Mi smo ti koji i u danima pod maskom otkrivamo činjenicama sve što se mora otvoreno reći, kada mnogi nose masku i bez karnevalskih fešti, ali im često spadne, a neki su maskirani loše čitavog života.

Elem, Skala radio je bio i ostaće adresa za građane i goste Kotora, do prava i pravde, a protiv bezakonja, oholosti, korupcije, buke, javnog nereda i nemira.

Mi smo ti koji u noćnim urama kada primijetimo ili nas pozovu u pomoć, bilježimo nered i pozivamo nadležene da reaguju, onda kada se prevrši se svaka mjera.

Bez mjere je često.

Još jedna  sličica sa glavnog gradskog trga, odakle krikovi, iza sablasnog škrtog svijetla u noćnim urama i kada kiša pada.

Prazan kafić, a osoblje lumpuje.

Od noćnog života stanari zgrade u čijem je prizemlju, zoru bez počinka čekaju.

Ili posred ljeta do daske turbom u mozak, da se zna da ste u muzičkom i mediteranskom Kotoru čim vrata grada prođete.

Skala radio je prozivao nadležne i njihovu nemoć godinama da spriječi slične pojave i zakonom djeluje protiv bezakonja.

Skala radio, kao regionalni medij, u odbrani tradicije i gradskog života građanskog Kotora, bio je i ostaće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here