Iz arhiva Skala radija: Sportska dvorana u Škaljarima zrela za rubriku “vjerovali ili ne” (22. jan. 2014.)

0
željezo za krov u staro gvožđe

Ko je o ovome, do Skala radio pisao, unifirmisana družino, klevetaši i lažovi?

http://radioskala.me/2014/01/22/sportska-dvorana-u-skaljarima-zrela-za-rubriku-vjerovali-ili-ne/

Sportska dvorana u Škaljarima zrela za rubriku “vjerovali ili ne”

Sportska dvorana u Škaljarima ući će u rubriku “vjerovali ili ne”.

Gotovo godinu na građevini nema radnika a niko se od odgovornih ne oglašava.

Građani sumnjičavo vrte glavom a neki duhoviti predlažu da se u kladionicu uvrsti godina mogućeg završetka ovog, za Kotor izuzetno značajnog objekta. Ima i onih koji kažu da je dobro što se buduća dvorana nije završila, jer onako kako je građena, ko zna đe bi krov na onoj jakoj južini završio i ko bi sve od toga mogao da strada. I zaista, teško je vjerovati da je vjetar bio jači od solidne gradnje. Tu nešto ne štima.

Ćuti investitor, ćuti nadzorni organ, ne čuje se projektant, ćute i oni koji bi morali da postave pitanje o čemu se zapravo radi? Do kada, vidjećemo. U svakom slučaju, prije eventualnog nastavka radova moraće detaljno da se pregleda objekat, da se ustanovi u kakvom je stanju i može li se, bez dodatnih intervencija, prepravki i ispravki nastaviti izgradnja, za koju mnoga stručna lica sumnjičavo vrte glavom.

Ono zbog čega gradnja sportske dvorane u Škaljarima treba da uđe u rubriku “vjerovali ili ne” nije rušenje dijela krovne konstrukcije, kao bi mnogi mislili.  Razlog je što u složenoj finansijskoj situaciji, uzrokovanoj teškom ekonomskom krizom novac nije problem. Para ima, a radova nema. Zaista čudno u vremenu kada se svaki cent vaga, kada se steže kaiš i kada su investicije svedene na minimum. Vjerovali ili ne, kod nas je problem čak i novac potrošiti. Ne misli se, naravno, na onaj “sitniš” po kafanama.

Ono što je Skala radio uspio da sazna privatnim vezama, jer se službenim nije moglo, preduzeće koje je izvodilo radove, “Lipa” sa Cetinja je u stečaju. Trebalo je napraviti pregled stanja. Vidjeti ko što kome duguje i raspisati novi tender. Investitor to do danas nije uradio, iako je bio zakonom obavezan. Ali, zar je zakon jači od moćne ruke pojedinaca koji bi, poznatom partijskom ekvilibristikom da učine što se učinit ne može. Moraće, koliko god se osjećali moćnim, jer će ruka zakona, koliko god izgledala nejaka, ipak stići i u njihovo dvorište.

Danas smo bili na lice mjesta i vidjeli kako moćna dizalica preduzeća “Koprivica” iz Podgorice, čije su usluge izuzetno skupe podiže srušenu metalnu konstrukciju koju radnik aparatima kida u manje djelove za budući transport. Ko će to da plati ko koliko će koštati završetak radova, za sada je svima nepoznanica. Ono što je sigurno, više od predviđenog iznosa. I to samo zahvaljujući lošem odabiru izvođača i neodgovornom ponašanju investitora.

Da podsjetimo:

Izgradnja sporske dvorane u Škaljarima počela je 17. maja 2010. godine.

Izvođenje radova je dobilo Građevinsko preduzeće “Lipa” sa Cetinja sa kooperantima, a vrijednost investicije je oko 8 miliona eura. Sportska hala će imati 2,5 hiljada mjesta, a prvobitno je bilo je predviđeno da bude završena 17 maja 2011. godine.

Ovim putem Skala radio poziva investitora, JU Resursni centar za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Kotoru da se oglasi i objasni građanima o čemu se radi i kada će i hoće li radovi biti nastavljeni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].