Iz arhiva Skala radija: Sve veći broj mladih se opija, posebno na velikim feštama (29/08/2011)

0
alkohol i mladi

Sve veći broj mladih se opija posebno na velikim feštama

Opštinska kancelarija za prevenciju narkomanije se priprema za nastavak realizacije svog redovnog programa primarne prevencije u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji kotorske opštine.

Ljetna pauza je iskorišćena za dopunu postojećih priručnika i programa novim temama u dijelu rizičnih ponašanja.

Takođe su omasovljeni programi vezani za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, jačanje socijalnih vještina, na koji način reći NE izazovima sa kojima se mladi mogu sresti posebno u noćnim izlascima, koji nijesu bez rizika.

Veći akcenat u radu sa mladima biće dat i prevenciji alkoholizma, jer se na žalost opija sve veći broj mladih, sve niže starosne dobi.

To su pokazale i ovogodišnje ljetne kotorske fešte sa ružnim slikama alkoholiziranih mladih ljudi po gradu, kazala je za Skala radio Snežana Stevović, sociološkinja u Opštinskoj kancelariji za prevencciju narkomanije i bolesti zavisnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].