Iz arhiva Skala radija: Turbo zvucima do daske u znak protesta (04/01/2012)

1
terase u starom gradu

Danas samo miljenici vlasti mogu da rade što god hoće.

http://skalaradio.com/turbo-zvucima-do-daske-u-znak-protesta/

Turbo zvucima do daske u znak protesta

U Kotoru nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, ali su ugostitelji za praznike radili produženo radno vrijeme do 3 sata ujutro.

Nakon mirne novogodišnje noći, sljedeće praznične su bile horor što se tiče preglasne turbo muzike ispred i u brojnim kafićima starog grada.

Urlanje i neprimjeni zvici u UNESCO-vom gradu, žalili su se građani našem radiju.

Nekorektna priča ugostitelja i odgovor na neorganizovanje Dočeka kako su oni htjeli, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik opštinske Komunalne policije, kojoj zakon umnogome veže ruke, posebno u oblasti kaznene politike.

Upravo su novčane kazne najefikasnije, ali neprimjenjive, kazao je Vučinović.

Podsjećamo, Opština i Turistička organizacija ponudili su ugostiteljima saradnju oko zajedničke organizacije uz finansijsku pomoć dočeka Nove godine na otvorenom.

Ugostiitelji, kako saznajemo, nijesu uspjeli ili nijesu htjeli da učestvuju sopstvenim sredstvima.

Nezvanično saznajemo da su sakupili 500 eura i trebalo je da Opština iznese glavni teret kao i u dosadašnjim  masovnim manifestacijama od kojih su najviše zarađivali upravo ugostitelji.

Zato je ovoga  puta izostala podrška Opštine ali ne i bunt ugostitelja koji su organizovano pustili turbo zvuke do daske za sve osim za provod u Kotoru starom gradu.

Komunalna policija je na terenu kontrolisala gabarite terasa i nije dozvolila da se za praznike šire mimo zakona, što je takođe ražestilo dio ugostitelja, kazao je Vučinović.

Oko sprovođenja Zakona o buci teži je posao jer se mnoga zakonska rješenja ne mogu primijeniti na pravi način.

Zato je neophodna izmjena zakona isključivo u dijelu kaznene politike.

Ugostitelji smatraju da im Komunalna policija primjenjujući zakon uzima hljeb i ne dozvoljava da rade i zato ovakvi nekorektni odgovori od strane kafedžija, kazao je Vučinović Skala radiju.

Ova služba je uputila zahtjeve Ministarstvu turizma oko izmjene zakona koji bi bili primjenljivi i doveli ovu oblast u red.

1 KOMENTAR

  1. Sram bilo ugostitelje. Kako tada tako i danas. Cujes, tada sakupili 500 eura. A opstina da im organizuje doceke i manifestacije. Svake sezone se razbijaju od para. Toboze neki mangupi. Napunili se pa opet glume sirotinju. Djeca im voze najskuplja kola i motore i trkaju se Kotorom. Kakvi crni ugostitelji to su jadovi skrti koji siromahu koru leba dali ne bi. Bilo ko da je na vlasti nemojte da im pravite ustupke. A muzika… to je pokazatelj i ko su i sto su!
    Pisi skalo o svemu, tako treba onamo u centar jer ste u pravu. Pozdrav!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]