Iz arhiva Skala radija: Turisti se žale na buku, a decibeli rastu u brojnim kotorskim kafićima (28/08/2013)

0
buka tjera turiste

Turisti se žale na buku a decibeli rastu u brojnim kotorskim kafićima

Turisti se žale na buku, a decibeli rastu u brojnim kotorskim kafićima

Kotorski stari grad je svojom ljepotom jedinstven u svijetu, prirodna i kulturna pozornica, grad kontrasta, kamena, crkava, palata u kome ni jedna ulica niti trg nije isti.

Hiljade turista šetaju i dive se Kotoru i njegovim istorijskim slojevima, mnogi mu se vraćaju nakon prvog pogleda od kojeg zastaje dah.

Ono što ih godinama tjera iz grada, posebno noću, kada bi da u njegovoj čaroliji zoru dočekaju je buka i preglasna muzika iz brojnih ugostiteljskih objekata.

I koliko god se više žale toliko iz ljeta u ljeto decibeli rastu, a buka tjera goste.

Kotoranin Pero Lučić, koji živi na Floridi i svakog ljeta dolazi u rodni grad, u komunikaciji sa turistima Njemcima, Englezima, Francuzima koji borave u Dobroti u njegovom komšiluku, prenoseći nam svoje i njihove utiske kaže da su svi podjednako impresionirani ljepotom Kotora i Boke Kotorske i da će ponovo na ove strane.

Ono što ističu, priča Lučić kao veliku negativnost i u čemu su takođe jedinstveni u mišljenju je da buka i preglasna muzika u starom gradu posebno, kvari doživljaj i tjera goste.

Zbog buke su prilikom večernje šetnje starim gradom mnogo prije nego što su namjeravali izašli iz grada.

Toga nema u svijetu, a ko želi muziku glasnijih nota ima zatvorene lokale i diskoteke izvan gradskog jezgra, priča nam Lučić.

Tu gradske vlasti i inspekcije moraju biti rigoroznije i kažnjavati one koji tjeraju goste, kazao je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].