Iz arhiva Skala radija: U neđelju svadba mi je… (26/03/2019)

0
Kotor

U neđelju svadba mi je…

U neđelju svadba mi je…

Od danas teče zakonski rok od 15 dana za zakazivanje sjednice SO Kotor nakon podnošenja inicijative 18 odbornika za smjenu predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Njemu su potpisnici inicijative SDP, DPS, SD i HGI na teret stavili nezakonit rad i samovolju, nedostatak inicijative za rješavanje problema grada, nesposobnost da obezbijedi funkcionisanje opštine, nedostatak politike razvoja grada, nepoštovanje pravnih propisa, netransparentnost u radu, nezakonito zapošljavanje, nefunkcionisanje lokalne samouprave, neodržavanje sjednice lokalnog parlamenta, donašenje protivzakonitih odluka, neusvajanju budžeta, nerealizovanje strateških pravaca razvoja opštine Kotor.

Jedino su se kotorski liberali sa jednim odbornikom proglasili neutralnim u ovoj priči. Oni imaju svoje razloge da se ne miješaju u svoj posao, a posao opozicije je da, kad im se god ukaže prilika, pokuša da smijeni vlast.

Inicijativa je predata i sad je na potezu predsjednica SO Dragica Perović, koja je izjavila da će učiniti sve da ne sazove sjednicu SO. Nje ćemo se sjetiti i po čuvenoj izjavi na početku mandata da je došlo njenih pet minuta. Ali, svemu dođe kraj, pa i pet Dragičinih minuta, koji, po svemu sudeći, ubrzo ističu.

U čekanju da se dogodi dešavanje odbornika i razriješi, blaže rečeno, ili po narodski smijeni predsjednik opštine, održan je kolegijum predsjednice Skupštine Perović. U svijetlu nove stvarnosti na kolegijumu su se međusobno „čašćavali“ predstavnici odborničkih klubova, uz povike da je ovo očekivana „izdaja“ neiskrenog koalicionog partnera koji se sada vraća u staro jato.

Za sve je kriv Toma Sojer, rekao bi Balašević, a u Kotoru je za potop dosadašnje vlasti Demokrata, URE, Fronta, SDP-a, uz podršku nezavisnih odbornika, ranijih članova SNP-a, kriva kotorska Luka, koja je zaplovila koncesionim jedrima prvi put od snivanja do dana današnjeg.

Ostala je još nedovršena priča o budžetu opštine Kotor, koji po zakonu mora biti donešen do 31. marta 2019. godine. Na jučerašnjem kolegijumu dogovoreno je da baš u nedjelju, 31. marta bude nastavljena ranija sjednica SO, koja je prekinuta, a na kojoj je najvažnija odluka ona o donošenju budžeta opštine.

Došli ne došli, bilo ne bilo kvoruma, predsjednik Jokić će, kako se šuška među odbornicima, po famoznom članu 59 sam dejstvovati i donijeti Odluku o budžetu. To mu je bar lako i nije mu prvi put. Zbog takvih poteza i samovolje je i doveo sebe ne ove grane. I sam je sebi posjekao.

Istina, kumovali su mu i savjetnici, demokrate iz odborničkih redova čije besprizorne i uličarske “performanse” šakama i najgnusnijim uvredama i klevetama upućenim čak i ženama i nesitomišljenicima je bez osude puštao, dok se grad zgražavao.

Sada su se ti isti fejsbuk političari ostrvili na do jučerašnje koalicione partnere SDP.

Kotorani, za koje neđelja kao za sav civilizovan svijet znači dan za odmor, ovu radnu skupštinsku neđelju svadbom nazvaše. Samo se ne zna ko će se za koga vjenčati poslije razvoda braka, niti ko će barjak nositi.

S.M.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]