Iz arhiva Skala radija: Ugrožena bezbijednost đaka, a rješenja na čekanju (19/09/2018)

0

Ugrožena bezbijednost đaka, a rješenja na čekanju

Do centralne Osnovne škole “Njegoš” u Kotoru je pravo umijeće stići, jer je prilaz zakrčen automobilima i turističkim autobusima koji se upravo u ovom dijelu grada na Benovu okreću i parkiraju.

Ako se tome doda i veliki gradski parking koji se graniči sa školskim dvorištem zatim stambeni blok, zgrada Osnovnog suda i Zavod za zapošljavanje, onda je “krkljanac” potpun, a učenike vreba svakodnevni rizik.

Skala radio je juče pozvao direkoricu ove školske ustanove Ljubicu Rajković, koja je konstatovala da je prilaz školi gorući problem i da će kontaktirati nadležne u interesu bezbijednosti učenika.

Direktorica škole “Njegoš” jutros nas je obavijestila da je juče bila u komunikaciji sa sekretarom opštinskog Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Vladimirom  Bujišićem, a u vezi bezbijednosti učenika u dijelu puta na Benovu, neposredno uz školski objekat.

Bujišić je obavijestio da je na opštinskom Savjetu za saobraćaj donijeta odluka o rješavanju problema saobraćaja vezan za prilaz školi “Njegoš”, Srednjim i OŠ “Savo Ilić” u Dobroti.

Na tenderu vezanom za saobraćajnu signalizaciju koji je raspisala Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, prioritet je dat pomenutim dobrotskim školama, a potom školi “Njegoš”.

Ideja da se uradi treća traka na Benovu nije naišla na podršku Osnovnog suda u Kotoru, čija zgrada je preko puta škole, pa je za sada kao takva eliminisana, kazala je Rajkovićeva.

Druga mogućnost je organizovanje jednosmjernog pravca u dijelu puta od Robne kuće “Kamelija” prema školi “Njegoš”, cestom ka Zavodu za zapošljavanje.

“Sva ova rješenje su tek na čekanju, a do realizacije bojim se da će proći još vremena. Gužve su velike, problem takođe. Vjerovati je da će se nešto riješiti ali ne znamo kada”, zaključila je direktorica OŠ “Njegoš”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]