Iz arhiva Skala radija: Veliko nepovjerenje građana Kotora u rad Radne grupe za borbu protiv korupcije (19/04/2011)

7
Sa radne grupe

Veliko nepovjerenje građana Kotora u rad Radne grupe za borbu protiv korupcije

Veliko nepovjerenje građana Kotora u rad Radne grupe za borbu protiv korupcije

Radna grupa za izradu i praćenje realizacije Programa borbe protiv korupcije Opštine Kotor nedavno je održala sastanak.

Na dnevnom redu su bile anonimne prijave koje su proslijeđene kotorskoj ispostavi policije umjesto Radnoj grupi koja nije željela da razmatra ponovo prijave kako je bilo predviđeno dnevnim redom.

Ipak je donešen zaključak.

Koji, pitali smo glavnog administratora, Koordinatora ove radne grupe Đorđija Vukčevića koji nam je kazao da je Radna grupa razmatrala jedan broj anonimnih prijava koje su dostavljene predsjednici Opštine Kotor.

To su anonimne prijave koje se odnose na ubiranje turističke takse, poslovanje Luke Kotor, uređenje dijela Dobrote i nezakonitu prodaju robe u starom gradu.

Te četiri prijave su 2009. godine upućene Upravi policije na prijedlog predsjednice Opštine Kotor i one su na Komisiji razmatrane.

Dio članova je želio da razmatra te prijave i konstatovano je da se radi i o nekim neutemeljenim navodima.

Nijesu iznijeti nikakvi konkretni podaci o svemu tome, a tu je bio i predstavnik Uprave policije.

“Ovo što se odnosi na Luku Kotor, mogu konkretno da kažem ja mogu nakon svih tih priča da poručim tom anonimnom građaninu da može mirno da spava jer zaista se nalazi u mirnoj i sigurnoj luci Kotor”, kazao je Vukčević.

Na Komisiji smo upoznati od predsjednice Opštine o nekoliko prijava koje su podnijete u pogledu izdavanja određenog broja građevinskih dozvola, a sve se nalazi na sajtu Radne grupe.

Na naše pitanje koliko je zadovoljan dosadašnjim radom Radne grupe i kako tumači podatak da je od 855 anketiranih građana na današnji dan njih 753 ili 88% nezadovoljno, da za Radnu grupu nije čulo 79 ili 9% a da je zadovoljno radom svega 23 ili 3 odsto građana i da li ga ovi podaci zabrinjavaju, Vukčević je odgovorio da ga zabrinjavaju, ali da je šteta da građani nijesu čuli jer misli da je Radna grupa jedna od boljih u dvadesetjednoj opštini u Crnoj Gori, a prema izvještaju koje je pripremilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave na petom mjestu po realizaciji svojih obaveza.

Vukčević tvrdi da je Radna grupa jedina koja razmatra anonimne i druge prijave za korupciju jer sve druge komisije ih samo prosleđuju nadležnom organu, a ne razmatraju ih.

Vukčević kaže da mu nije drago što građani nijesu čuli ili nemaju povjerenja u rad Radne grupe, ali da je moguće da je i Radna krupa kriva, ali i sredstva javnog informisanja koja nijesu na adekvatan način naše sugrađane obavijestili.

Ostaje nejasno zbog čega je koordinator Đorđije Vukčević izdvojio Luku Kotor i stao u odbranu njihovog poslovanja koja je samo jedna od četiri anonimne prestavke i potpuno je jednako tretirana na Radnoj grupi o čemu svjedoči tonski zapis sa sjednice?

Takođe, ne stoji konstatacija da su sredstva javnog informisanja kriva jer su ona objavila sve što im je ponuđeno.

Za ovakve reziltate krivca ipak treba tražiti u okviru Radne grupe.

Ne sa ciljem da se neko kažnjava ili optužuje, već da rad Radne grupe bude efikasan i odgovori u potpunosti zadatku zbog koga je i osnovana.

7 KOMENTARI

 1. …”U RAD RADNE GRUPE za BORBU PROTV KORUPCIJE (19.travnja.2011 godine)-na prostoru Opštine Kotor! Na čijem čelu je Glavni Admnistrator Đorđije Vukčević…?! Javlja Skala radio Kotor…”Iz Arhive…” dana 14.juna.2018 godine?!
  Me eli to onaj te je ima nekolika stana -za “odmor i razonodu”-od Kotora via Goljemada do u Pod Goricu?! Te će da bidne prešednik RIKa..ND MNE sve to odlaska u penziju u siječnju 2020 godine…?! Ako je vjerovati Škrelji i Marti iz doline Tare-Kola šine …mala varoš-al je divna…e bo ?!

  • Da, to je taj koji je iz opstine preletio u regionalni vodovod, pa sad opet prelece na DIK hocu reci U DIK.
   Cudo jedno kako neko moze biti sposoban za sve moguce funkcije.

 2. …ova potnja mi se rečenica dopala-prirasla za srce…”Ne sa cilj da se neko “KAŽNJAVA ili OPTUŽUJE” ,već da radne grupe-(ne reče eli za honoralčiće-ka oni u ulicu “bekica i čergaša”-u PG?)-već da rad Radne grupe(i ostalije organa vlasti na svim nivoima !)-bude efikasan i odgovori u potpunosti zadtaku zbog koga je i osnovana”…!!! E ovako je bilo nekad-a danas kuđ dosta dana ide vaša kritika-..nemogu da “dokučem”? Dako uspjedem-do kraja mandata ove vlasti-koja još nije ni 2% začeprkala po “rabotama” pasane brezmalo tridesetogodišnje vlasti u Kotoru…?!

 3. Odlicno sto ste ovo objavili. Na sajtu Opstine se vidi da nema nikakvih aktivnosti Radne grupe od 2015. godine. Da li ova Radna grupa uopste funkcionise? Kome se gradjani mogu obratiti? Da li Skala radio ima informaciju od nadleznih? Takodje se u izvjestajima od 2015. godine vidi da je na dnevnom redu bilo puno otvorenih pitanja i predstavki gradjana na koje ocigledno niko nije reagovao.

  • …a viđe li obrazati partijskoga-a piše li na te općinske sajle…i slova kako je Radna grupa “rabotala do veljače.2017 godine..? Ja mnim više no odlično-čim ova sadašnja Radna brigada od veljače-2017 bi se reklo ne rabota-jerbo nema što? Pa zaboga milo ga- jasno je zašto? Jer predhodna j sve uredila do savršenstva-dijeleći stanove”kapom i šakom”-iz tuđije špagova po sistemu-Sule Radova”-ko ima stan ili kućicu izvan Kotora-dadni mu ga i uvali i Kotorski-za vazde-ka onome Goljomanu..koji pasa prije vakta-isteka mandala tandara-na prepoznatljiv DrPiSveto i Josipa sve što za nebesa nije svezano…?

   • Ajde piši normalno kako veliki Bog zapovjeda, da te ovaj narod može razumjeti.Dosadi više sa tim tvojim”razuđenim”jezikom!

 4. …kokoo..koordinatori općine Kotor..onizi fetivi crnogorci Đorđije Vukčević-Goljemadac i onizi Peđa Petar Abramović fetivi Čevljanac..? E da gi je vrnuti-pa da posalidžaju ove te korumpirano đelju-a oni,tader, mito uzimljali..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].