Iz arhiva Skala radija: Vladimir Jokić krenuo u bezakonje (17/05/2017)

2
Jokić obećao da neće biti saobraćajnih gužvi

Vladimir Jokić krenuo u bezakonje

Vladimir Jokić krenuo u bezakonje

Predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić je otvoreno krenuo u obračun sa direktorima javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač lokalna uprava.

Na taj način je jasno stavio do znanja da ga poštovanje zakona ne zanima i da će uraditi sve da smijeni one koji su na konkursu zavrijedili četvorogodišnji mandat. Jokić pokušava da obesmisli institut konkursa uvodeći, opet mimo zakona vršioce dužnici. Kako ih nema dovoljno u Kotoru, poseguo je za susjednim Tivtom, a kako saznajemo nijesu ni Podgorica, pa ni Berane daleko.

Jasno je da to nije samo Jokićev naum. Dobio je zadatak koji mjesecima pokušava da sprovede. Kako u tome nije uspijevao do sada, saopšteno mu je od nalogodavaca da više nema čekanja i da mora da uradi obećano ako misli da ostane na mjesto na kojem je trenutno, saznaje Skala radio iz izvora bliskog Jokićevom kabinetu.

Jokić je uključio svoje satelite u ovu rabotu nečasne smjene direktora, kako bi udomili svoje partijske čimbenike. Zar je važno da li je po zakonu u koji se busaju i da li je demokratski na samo njima znan način?

Jedini kvalifikativ partijskih drugova je članska knjižica vladajućeg konglomerata, lijevih i desnih, sa akcentom na mladost koja će čudo učinjeti, a mladost u punom cvatu, počev od predsjednice SO Kotor, do potpredsjednika, itd.

Zbog toga nije slučajno što nezakonito postavljena vd sekretara Sekretarija za kulturu i društvene djelatnosti javno saopštava javno da su mjesta direktora klizna.

Na koji način je ona klizala i piruetom stigla do tako željenog cilja, pa je s leda i zamrzla staru funkciju u lokalnom javnom emiteru. Mjerilo je partijska pripadnost i fejsbuk angažman, uz brilijantne glumačke role pojačanih predizbornih teatarskih poduhvata.

Nećemo valjda i zakone da poštujemo, poruka je nad kojom moraju da se zamisle institucije sistema ove države.

Ono što je najgore u ovoj lošoj priči je pokušaj diskreditacije direktora koju kotorska vlast želi da vidi smijenjene i ponižene. Izmišlja se i podmeće sve što bi moglo da koristi za diskvalifikaciju ljudi od struke i digniteta. To rade oni koji su glasni u osudi partijskog zapošljavanja. Napadaju vlast na državnom nivou za ono što oni bjesomučno čine na lokalnom.

A kako je počelo?

Konstitutivna sjednica Odbora direktora kotorskog preduzeća Vodovod i kanalizacija održana je prije nekoliko dana. Odmah potom, po unaprijed pripremljenom scenariju druga sjednica sa svim papirima iz kojih treba da se vidi da je sve urađeno po zakonu i da direktor koga namjeravaju da smijene nije opravdao povjerenje, pa mora da ode zbog niza grešaka. Sve izmišljotina i laž. Ne uvažava se ni činjenica da je direktor Vodovoda na bolovanju zbog zdravstvenih problema i da baš nije jasno kako misle da sprovedu naum koji će proći zakonsku provjeru. Ide se nemilosrdno u obračun, u čisto partijsko zapošljavanje pod sloganom – pobjede, a ne podjele. Samo da se “protivnik“ uništi, satre u korijenu.

Nakon Vodovoda ista priča ponavlja se i u kotorskom Komunalnom preduzeću. Prvo konstitutivna sjednica Odbora direktora, pa potom pokušaj pripremljene naredne sa papirima za smjenu direktora. Ko te pita je li u skladu sa pravnom procedurom. Važno je iznijeti najgore moguće kvalifikacije za čovjeka koji je na čelu preduzeća, jer je valjda usvajanjem filovanih “činjenica“ jasno da on nije ni vrijedan razgovora.

Bio bi smijenjen istoga trena i odmah postavljen drugi. Šišnjarski i bezočno, kazao bi narod. Direktor Komunalnog preduzeća Zoran Mrdak je Skala radiju kazao da bi ga stid bilo da je tako nešto čuo i za najvećeg neprijatelja. Na sreću, neko je zaustavio hajku u samom Odboru direktora. Bar za sada.

Potom na red dolazi Kulturni centar “Nikola Đurković“. Kako Skala radio saznaje iz krugova bliskih Sekretarijatu za kulturu i društvene djelatnosti, zadužena da sprovede smjenu je vd sekretarka. Ona je odlučna da realizuje dobijeni nalog za smjenu direktora koji mora da ode kako bi ustupio mjesto partijskoj čimbenici koja nam dolazi iz druge sredine.

O odnosu Jokića i njegovih jurišnika prema Skala radiju, sve je rečeno. Samo ću podsjetiti da navodni predsjednik svih građana kotorske opštine Vladimir Jokić ne komunicira sa ovim medijem. Iako je preko sekretarice poručio da mu se pitanja dostavljaju pisanim putem, ni na jedno nije odgovorio, a ticala su se isključivo životnih tema i gradske problematike, bez politike i politikanstva.

Podsjećam da je dio odbornika njegove partije preko fejsbuka brutalno vrijeđao Skala radio i zaposlene u ovom mediju, uz prijetnje kako će sve uraditi da ugase Skalu, jer su sada oni vlast. Demokratski, nema što!

Podsjećamo ih na kraju da su na vlasti u gradu Svjetske kulturne i prirodne baštine u kome je vjekovna sloga i suživot, bez obzira na političke i vjerske razlike. U Kotoru se živjelo i živjeće životom dostojnog čovjeka.

Slavko Mandić

2 KOMENTARI

  1. A jel bre, a što mi ti ("mister brisalo-štimeru")..moderatoru zagubi reč..."VEKOVIMA"...

    …(umesto da me prijaviš nadležnoim organu(?)”..koja je bila napisana-potla onoga epohalnoga..” U Kotoru SE…>”?…E bo..”VEKOVIMA”…(takav je žargon-duperan) “živ-lo..i živ-će”…i u brijeme ABlejalice kontrarevoluzcijhe-1988/1989 godine..”za spas srpstva i kosova”…?

  2. …životom dostojnog čovjeka…”..brez obzira ko nam je na vlast(na glavu zasjeo-i okročio osamarene svoje glasače…)?!!!…
    Meni ostaje da samo pritvrdim-gore rečeno-u potonjoj rečenici napisa-“sjaj-non naslova”…”U Kotoru SE ..>osobito okolo i potla-do dana danjega… “epohane ABlejalice kontrarevoluciji-1988/1989 godine(takav je “žargon-duperan”)(posebno našim “mutnikluturalnim-a Kotorskim “)..kasapina i grobara sa Dedinja i kasapina i grobara sa Banskije dvora Zagreba..JAVNO ZAHVALIM ..za sve “UČINJENO-NEUČINJENO”- da” KOTOR-OSTANE KOTOR” uobličen-zaobiđen i zaustavljen u RAZVOJU-do nivo..koji bi ,čak,IZNENADIO i prve OKUPATORE Kotora -Nemanjiće,da se dignu iz “svete zemlje”-pa da se vrate u Kotor..Siguran sam da, bi ga NEMANJIĆI LAKO pepoznali-iskreni da bidnemo,a i nebi im bilo TEŠKO>(ne sporim-da bi i oni dali primjedbu na “naslov sa vrh vrata:”Tuđe/ne/oćemo-svoje …”)<..JER KOTOR "NAŠ"-se nije u ničemu promijenio-sem jedino dobio je druge okupatore…?! Uz ispriku-da sam malo "preoštar bio"-u stimavanju "ko je-ko nije okupator(bio)"-svjesno i odgovorno-TVRDIM..da nema tih "OKUPATORA"..koji bi sebi dozvolili-da eks MULTIKUTURALNI KOTOR..dovedu do nivo KASABE-sa i brez "SOKAKA"…kakav danas "SJAJI"?! Po volji i želji prevarenih G L A S A Č A…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].