Iz arhiva Skala radija: Za PUP se čeka Uprava za zaštitu kulturnih dobara koja se ne oglašava (03/09/2013)

1
Kotor

Za PUP se čeka Uprava za zaštitu kulturnih dobara koja se ne oglašava

Za PUP se čeka Uprava za zaštitu kulturnih dobara koja se ne oglašava

Akcenat aktivnosti u opštinskom Sekretarijatu za urbanizam je na izradi Prostornog urbanističkog plana za područje kotorske opštine kao najvažnijeg planskog dokumenta od koga zavisi dalji razvoj Kotora.

Stručni savjet za ocjenu kvaliteta i praćenja izrade Prostornog plana, koji je formirala predsjednica opštine Marija Ćatović, do sada je održao više sjednica sa obrađivačem plana AG Info plan Budva, kome su na obradu dostavljene primjedbe i sugestije, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam.

I pored niza urgencija Sekretarijata za urbanizam, Uprava za zaštitu kulturnih dobara još uvijek nije izradila studiju za zaštitu kulturnih dobara, podsjeća Vojinovićeva.

Ukoliko Uprava ne dostavi Studiju koja treba da se implementira u plan, Sekretarijat za urbanizam će u oktobru Prostorni urbanistički plan dati na javnu raspravu.

Iz Sekretarijata za urbanizam apeluju na građane da se u što većem broju uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u izradi ovog dokumenta koji je osnova za razvoj naše opštine.

Što se tiče izrade Detaljnog urbanističkog plana za područje Prčanja i lokalne studije Glavati, u toku je postupanje obrađivača plana po primjedbama Sekretarijata za urbanizam i izrada prijedloga plana.

I za ove planove potrebno je dobiti saglasnost Uprave za zaštitu kulturnih dobara i nadležnog Ministarstva koja se očekuje tokom ovog mjeseca.

Nakon toga, DUP Prčanja i lokalna studija lokacije Glavati ići će na skupštinsko usvajanje, objašnjava Vojinovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Trenutno se čeka Opština Kotor kojoj je Vlada već dva puta produžila rok za završetak PUP-a…prvo do oktobra, a sada do decembra tekuće godine. Ali nema šanse da se taj dokument u stanju u kojem jeste uskladi sa Studijom zaštite kulturnih dobara i to iz dva razloga; prvi je nesposobnost obrađivaća plana (Infoplan iz Budve čiji se, napomene radi, glavni već ugradio u vrh Dobrote svojim hotelom), a drugi je nesposobnost opštinske strukture da taj posao organizuje i završi…ili sposobnost da se ostavi stanje kakvo jeste da bi SVI bolje lovili u mutnom!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.