Iz arhiva Skala radija: Zaštitari, đe ste? (1. mart 2014.)

2
novogradnja u Stolivu

Skala radio se borio da zaštiti Kotor od udara sa svih strana.

Činio je to jedini na ovom prostoru, cijeneći nemjerljivo graditeljsko nasljeđe koje je svakim danom sve više ugroženo.

Zbog toga se zamjerao mnogima, posebno onim nesavjenim, čiji je jedini cilj bio da što više novca strpaju u preduboki špag.

Jedinu podršku Skala radio je imao od svojih slušalaca, sa kojima gaji obostrano povjerenje, provjereno na djelu.

http://radioskala.me/2014/03/01/zastitari-de-ste/

Zaštitari, đe ste?

Skala radiju je stigao e-mail našeg slušaoca koji je ogorčen gradnjom višespratnih objekata na samoj obali mora.

Takva gradnja, koju na žalost struka dozvoljava a zaštitari zatvaraju oči, prijeti umnogome da nas izbriše sa UNESCO-ve liste svjetske baštine.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Postovana Skala Radio.

Ne odobravajući namjeru da Regionalni UNESCO Centar ima sjedište u Podgorici ali ne mogu a da se ne zapitam da li smo uopšte zaslužili da budemo na UNESCO-voj listi.
Gledajući ovu nakaradnu građevinu na pjenu od mora, (nažalost nije Budva nego Stoliv) pitam se do kojih granica struka može da pada. Na kom fakultetu se uči projektovanje ovakvih građevina imajući u obzir okruženje gdje se gradi? Koje urbanističke uslove ovo može da zadovolji? Da li je ovo mediteranski tip gradnje stambenog objekta? Možemo li ovakvim načinom nepoštovanja graditeljske tradicije naše prelijepe Boke i dalje očekivati da budemo biser Jadrana…?
Ako smatrate da je moj komentar bar malo opravdan možete staviti ove slike na vašem portalu kao opomenu budućim investitorima i projektantima.

S poštovanjem vam želim puno uspjeha u radu, da i dalje budete najslušaniji radio u našoj miloj Boki!

2 KOMENTARI

 1. Fotografija za razglednicu. Ne bi bilo tako, ne samo u Stolivu već duž čitave obale Kotorsko – risanskog zaliva, da je ostala na snazi Odluka o opštim uslovima za izvođenje radova na objektima u zaštićenom prirodnom i kulturno – istorijskom području Kotora, usvojenoj na sjednici Skupštine opštine Kotor, 10.februara 1981.godine. No, očigledno, to je nekome smetalo.
  Stoliv je 1981.godine imao 354 stanovnika, 68 stanova i 97 domaćinstava. Prema popisu stanovniL?tva, domaćinstava i stanova, Stoliv je 2011. godine imao 352 stanovnika, 136 domaćinstava i 757 stanova. Povećanje broja domaćinstava za 40% , nije iziskivalo potrebu za tolikim brojem stanova, ali ni 11 puta veći broj stanova , u uslovima okruLlenja kojie zahtijeva toliki broj njihovih korisnika.

  • Statisticaru ,pa ti si nam otvorio oci inace bismo bauljali po mraku!
   Mora biti da si tako vatren u novoj vlasti koja ne cini nista povodom toga!
   Dakle radi nesto povodom toga a ne prosipas po Skali suvoparnu evidenciju !
   Pozdrav najboljem radiju !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].