Iz arhiva Skala radija: Zbog novca Jokić priznao da mu je prestala funkcija predsjednika opštine Kotor (23/05/2019)

3
Bruna Lončarevića, predsjednica Kluba odbornika SDP-a na sjednici kada je smjenjen Vladimir Jokić

Zbog novca Jokić priznao da mu je prestala funkcija predsjednika opštine Kotor

Zbog novca Jokić priznao da mu je prestala funkcija predsjednika opštine Kotor

Bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić podnio je danas skupštinskom Odboru za izbor i imenovanje zahtjev za naknadu koja mu pripada po zakonu nakon prestanka mandata. On je u zahtjevu tražio da, na osnovu člana 36 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru nadležno skupštinsko tijelo donese rješenje o utvrđivanju prava na naknadu koja mu, nakon prestanka funkcije po zakonu pripada.

Dakle, Jokić je nedvosmisleno priznao da je smijenjen potpuno regularno i da je skupštinska većina na to imala pravo. Da je bio siguran da će Upravni sud, cijenići činjenice i zakonitost presuditi u njegovu korist, jasno je da on ne bi podnosio zahtjev za primanje naknade, jer bi ga sud vratio na posao.

Ali, politički istupi i tvrdnje Demokrata, njega lično i predsjednice SO da je Jokić smijenjen na volšeban način (omiljeni izraz predsjednice kotorskog parlamenta) nemaju snagu kakvu ima novac koji bi sigurno izgubio da nije podnio zahtjev. Naime, ukoliko je želio da ostvari pravo na naknadu nakon prestanka funkcije, Jokić je morao da podnese zahtjev skupštinskom Odboru za izbor i imenovanje u roku od 30 dana. On je to i uradio danas, dan prije isteka roka, navodeći da ne priznaje zakonitost i legitimnost odluke kojom je razriješen funkcije predsjednika Opštine Kotor, zbog čega je i pokrenuo postupak pred Upravnim sudom.

Ipak je podnio zahtjev i ipak priznao da je razriješen.

Čime se god pravdao on i njegove pristalice, to sad više nema nikakvog značaja.

Podsjećamo da je Vladimir Jokić smijenjen na sjednici SO Kotor 24. aprila 2019. godine odlukom 18 odbornika (ukupno 33) DPS-a, SDP-a, SD-a, LP-a i HGI-ja.

Na sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Kotor sa Klubom odbornika, održanoj 14. maja ve godine, jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor. Cilj je, kako su kazali iz DPS-a, da se obezbijede uslovi za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana.

Kandidat za predsjednika kotorske opštine biće aktuelni šef OO DPS Željko Aprcović, odlučeno je jednoglasno na Izvršnom odboru i Opštinskom odboru DPS-a 20. maja 2019. godine.

Kako predsjednica SO Kotor Dragica Perović, po saznanjima koja Skala radio ima iz svojih izvora, nema namjeru da zakaže sjednicu na kojoj bi se izabrao novi predsjednik opštine, ostaje da se vidi kada će to uraditi nova skupštinska većina. Od nje se to očekuje, jer već sjutra ističe mjesec od kada je smijenjen Jokić.

On je ipak podnio zahtjev za dobijanje novca. Što je sigurno, sigurno je!

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.