Iz MUP-a Crne Gore upozorenje da se sa starom ličnom kartom neće moći glasati

0
nova LK

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore izdalo je saopštenje u kome upozorava građane da, u skladu sa važećim zakonskim odredbama, lična karta na starom obrascu ne može se smatrati važećom ličnom ispravom.

U saopštenju stoji da je utvrđeno da jedan broj naših građana nije zamijenio staru ličnu kartu, shodno Zakonu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je upoznalo Državnu izbornu komisiju sa navedenim, kako bi ista sagledala stanje i eventualno predložila mjere, koje treba preduzeti da bi naši građani mogli iskoristiti svoje građansko pravo učešća na izborima.

Dnevni prosjek podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih karata u avgustu 2012. godine je 278 zahtjeva.

Rok važenja starih ličnih karata, koji je prvobitno bio 05.05.2011. godine, produžen je izmjenama Zakona do 31.07.2012.godine.

Zaključno sa 27.08.2012. godine, Ministarstvo je izdalo 467.046 ličnih karata, od čega za punoljetna lica 434.267 i 2.881 personalizovanih ličnih karata, koje građani još uvijek nijesu preuzeli.

Do sada je maksimum zaprimljenih zahtjeva za izdavanje lične karte na dnevnom nivou 1.459, odnosno 20.350 mjesečno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].