Iz Regionalnog vodovoda više vode nego prošle godine

2

 

Opštinama na Crnogorskom primorju danas se isporučuju veće količine vode za 21% u odnosu na isti dan 2017. godine, odnosno 32% je u odnosu na 2016. godinu.

Ovi podaci dobijaju još više na značaju ako se zna da ViK Ulcinj i ViK Herceg Novi u ovom trenutku ne preuzimaju još uvijek vodu iz Regionalnog vodovoda, što još više naglašava činjenicu da se iz  RVS isporučuje veća količina nego prethodnih godina.

Sa ViK Herceg Novi i ViK Ulcinj smo usaglasili skoro sva pitanja i očekujemo njihovo potpisivanje do kraja juna.

Turistička sezona je otpočela  bolje i od prošlogodišnje, ako se uzmu u obzir podaci o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema lokalnim vodovodnim preduzećima.

Rekordi u isporuci vode koje naše preduzeće kontinuirano bilježi posljednjih godina, najbolje govore u prilog tvrdnji da je regionalni vodovodni sistem najznačajniji infrastrukturni projekat koji je Vlada Crne Gore realizovala nakon obnove nezavisnosti, koji je donio ogroman napredak u razvoju Crnogorskog primorja i države Crne Gore.

Upravo zahvaljujući regionalnom vodovodnom sistemu, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori – turizam, nesmetano se odvija, a benefiti koje u tom smislu ostvaruju i stanovnici Crnogorskog primorja i turisti koji ovaj predio posjećuju, zaista su nemjerljivi.

Opština 2018. godina (l/s) 2017. godina (%) 2016. godina (%)
Budva 120 138 133
Kotor 175 80 40
Tivat 70 64 54
Bar 20 22 50
Ulcinj 0 15 15
Herceg Novi 0 0 0
UKUPNO 385 319 292

Prikaz količina vode koje su lokalna vodovodna preduzeća preuzimala na dan 13.06. u 2018, 2017. i 2016. godini izraženih u l/s

2 KOMENTARI

  1. …ako se znade da preko 80% gostiju čine Rusi i Srbi…More da se trevi-da i njih broji ona makineta što zna -do u komat-broj komaraca-puštanih na ispašu na poluostrvo Luštica-baj,baj…naka zdaj?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.