Izabran izvođač, obezbijeđena sredstva – za desetak dana kreću radovi na bazenu

6
Zoran Pajović, direktor zatvorenog kotorskog bazena

Kao što je i obećao, upravnik zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ Zoran Pajović se javio Skala radiju i saopštio novosti koje izuzetno interesuju građane Kotora, a posebo našu đecu koja godinu ipo treninge odrađuju u Budvi.

On je kazao da je prihvaćen izvođač radova, firma “Neimar“ koja je ponudila najbolju ponudu za konačnu sanaciju bazena.

Sljedećih desetak dana vidjeće se da li će biti žalbe na ovu odluku tenderske komisije, ali, koliko u ovom trenutku znamo, to se neće dogoditi i radovi će uskoro početi.

Prisjetimo se da je otvaranje najnovije ponude za izbor izvođača za rekonstrukciju zatvorenog bazena “Nikša Bućin“ u Škaljarima bilo predviđeno 3. jula.

Zbog administrativnih problema od strane Ministarstva koje je trebalo da izdaje nove licence kao jedan od uslova ponuđača da budu u dokumentaciji za izvođenje radova, ovaj posao je kasnio.

Postupak pribavljanja licenci je produžavan sa završnim rokom trećeg avgusta 2018. godine, kada je okončano prikupljanje i otrvorene su ponude, objašnjava za Skala radio Zoran Pajović, upravnik bazena.

Tender je, kako i zakon odobrava obavljen po hitnom postupku, rekao je prije nekoliko dana Zoran Pajović, koji je tada od strane direktora Direkcije javnih radova upoznat da je na intervenciju najviših predstavnika vlasti države Crne Gore dobijen uput da se pod hitno krene u realizaciju rekonstrukcije zatvorenog bazena u Kotoru.

Pajović vjeruje da će, samim tim, biti okončana dugogodišnja agonija oko bazena u gradu tradicionalnog vaterpolo sporta koji je državi dao brojne uspjehe i medalje, sportske asove i sportske radnike.

Na pitanje Skala radija koliko će vremena biti potrebno od početka radova od strane izvođača do konačnog završetka, Pajović vjeruje da će bazen zasjati u punom sjaju na proljeće.

Po tehničkoj dokumentaciji, rok je osam mjeseci, jer više ne postoji druga i treća faza kako je prvobitno bilo planirano, već je sada povećan  budžet na 4,5 miliona eura.

Više nema cjepkanja i djelova već kompletan bazen treba da se završi do kraja.

Pajović, s obzirom na podršku kako je kazao sa najvećih adresa u državi vjeruje da će konačno Kotor dobiti sređen zatvoreni plivački bazen.

Njegova rekonstrukcija će uskoro, sa izloženim projektom, moći će da se prati iz posebno uređene kancelarije na bazenu.

6 KOMENTARI

 1. IN MEMORIAM
  Približava se još jedna godišnjic upokojenja našeg bazena. Naglašavam NAŠEG jer bi se po ponašanju odgovornih prije reklo da je njihov.Jedino je pitanje ko će doći da obilježi (proslavi) godišnjicu upokojenja i sa čijom zastavom. Moguće da ćemo tada saznati da je bivša vlast bestidno izmislila kako je VK “PRIMORAC” bio šampion Evrope!Hitno će se izvršiti revizija u cilju otkrivanja prave istine. Tu će svoj puni doprinos dati Dragan Koprivica stručnjak nikšićke vaterpolo tradicije. Ako neko prigovori kako baš i nije neki stručnjak za vaterpolo, ja ću reći da nije ni za književnost, ali svejedno – petlja se.
  Nemojte da neko pomisli da sumnjam da će radovi uskoro, neizvjesno kada započeti, po ko zna koji put, ali kada će biti završeni? Da, mislio sam na bazen, a ne na hotel “Fjord”ili građevinske zahvate na Markatu.
  Raste i sazrijeva, uprkos svemu, jedna nova generacija kotorskih vaterpolo-talenata. Sa ponosom daju puni doprinos uspjesima reprezentacije Crne Gore, svih uzrasta… Jedino što im nedostaje je eto – ta sitnica – BAZEN. Ali kad je bazen bio bitan za vaterpolo. Važniji je recimo aerodrom, na kojem ćemo dočekati naše “AJKULE”.

 2. “Po tehničkoj dokumentaciji, rok je osam mjeseci,… ”

  Ima li još naivčina koji će povjerovati ovoj priči?
  Moja malenkost je sklona povjerovati da će i novi izvođač “zapaliti” investitora. To mu sistem omogućava. Za neispunjenje ugovora neće odgovarati ličnom imovinom. Prevara, kraduckanje, epske krađe, pronevjere i kojekakve malverzacije su cijenjene značajke režima i, nažalost, mnogih građana.
  “Snašao se čovjek” – tako razmišljaju Montenegrini.
  Vidjećemo oće li se i “Neimar” snaći.
  Oće li još jednom oneimariti investitora i nastaviti s unazađenjem vaterpolo sporta u Kotoru?

 3. …da se naša SLAVNA prošlosto “uklopi”-u tokove zastiđa sadašnjosti.. ovega Pajovića(eli od Pajovića iz Crmnice..ili iz..Beloga Polja..?)..uz dopitanje-a, jel te iz koje je ovaj direktor ZGUBIDANOPARTIJICE-na “pulitičkome nebu naše malecke-otužne opštine”…?
  Što bi rekli Stari Muljani..da se dignu..”Jano more ko te s….”?

 4. Znamo dobro da je Nikola taj koji je to progurao iako ste mu se rugalu do sad a sad 2 puta u saopstenju to pominje. Hvala ti moj Janoviću iako dusebriznici nisu vjerovali

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].