Izabran izvođač za sanaciju parapeta od Glavata do “Tre sorele”

4
oštećeni parapeti konačno na dnevnom redu

Ivo Magud

Ivo Magud

Za sanaciju i rekonstrukciju oštećenih parapeta, koji se obrušavaju i veoma su opasni za vozače i pješake na lokalnom putu Muo-Prčanj-Stoliv, posebno na potezu od Glavata do “Tre sorele“ konačno je izabran izvođač.

To je firma “Montal” DOO iz Podgorice.

Odluka o izboru izvođača je pravosnažna i na osnovu odredbi Zakona o javnim nabavkama su se stekli uslovi za sklapanje ugovora koji će biti potpisan ovih dana, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Potrebno je da ponuđač donese originalnu dokumentaciju i određene bankarske garancije za dobro izvođenje posla.

Rok izvođenja radova na pomenutoj dionici je 60 dana i tokom ove sedmice Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora će izvođača uvesti u posao.

U ovoj fazi biće saniran najugroženiji i najviše oštećeni dio parapetnih zidova koji su obrušeni i dalje se obrušavaju u more.

Na pitanje Skala radija kada će se sanirati i ostali ugroženi parapeti duž priobalnih puteva u zalivu, Magud je odgovorio da je Programom uređenja prostora planirana i druga faza sanacije za koju su opredijeljena sredstva u iznosu od 50 hiljada eura na ostalim lokacijama u zavisnosti koliko je koji potez najviše ugrožen, rekao je Magud.

4 KOMENTARI

 1. Samo da se ne dogodi sa tim parapetima kao
  na onoj zidaniji, 100m “od vojske” prema
  Kotoru. (Gdje se prije 7-8 godina bio suturao
  kamion u more.) Elem, tu je domišljati izvođač
  provaljeni kameni zid od skupog tesanika,
  salio od betona, (na sramotu i neshvatliv
  nemar nadzornog organa i Zavoda za
  zaštitu spom. kulture) a tesanik pokupio,
  preprodao i dvostruko zaradio!
  Oće li se to ponoviti i na parapetima
  od Glavati do “Tre Sorele”?
  Pošteno, pa ko koga “zapali”!

 2. Sada rabotaju parapete a kanalizaciju drugu fazu? vazda naopako pa će kad krenu kopanja za nastavak kanalizacije rastresti opet parapete. Ima li ikoga da to zna u vlasti u direkciju u vodovod.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]