Izabran novi Odbor direktora Luke Kotor AD

8
Sa Vanredne Skupštine akcionara Luke Kotor AD

Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor AD počela je sa zakašnjenjem od sata i 22 minuta. Naime, Fond PIO je poslao prijedlog za kadidata Gorana Grbovića koga su na jutrošnjoj sjednici SO Kotor takođe izabrali odbornici u ime većinskog akcionara, Opštine Kotor. Uslijedile su konsultacije, pa pauza i telefoniranje Podgorici. Za neke je bila i po čašica rakije a za neke kafa i flaširana voda.
Nakon skoro sat ipo čekanja uslijedio je poziv iz Podgorice i opet priča za Riplija. Predstavnik Fonda PIO izlazi sa dva kandidata, od kojih je jedan ponovo već predloženi Goran Grbović a drugi Jovo Bećir.
Ovo je zaista čudno jer se o izboru novog Odbora direktora Luke Kotor AD priča bar dva mjeseca. Ako ništa drugo, Redovna Skupština akcionara Luke Kotor je upravo zbog toga što nije ispoštovana procedura predlaganja kandida i izbora članova Odbora direktora prekinuta prije desetak dana.
Neko je zatajio. U svakom slučaju Fond PIO je, kako saznajemo iz krugova bliskih vlasti bio na vrijeme obaviješten. Zašto dogovor nije ispoštovan, ostaje da se vidi.
Nakon razrješenja dosadašnjeg Odbora direktora Luke Kotor AD Nikole Konjevića, predsjednika i članova: Nikole Dragomanovića, dr Edite Starović, Gorana Grbovića i Borislava Kašćelana izabran je novi Odbor direktora koji čine Stanislava Subotić, za predsjednicu i članovi Dejan Uskoković, Goran Grbović, Ivan Zogović i Jovo Bećir.
Na kraju se, u ime dosadašnjeg Odbora direktora zahvalio dosadašnji predsjenik Nikola Konjević.

8 KOMENTARI

 1. Premilo mi je da je družina Pere Kvržice pasala . Ovi novi jesu li “Orlovi i rano lete” ne znam ali ne mogu biti grđi, e to znam!

 2. Da sam urednik bila bi me sramota dozvoliti objavljivati ovakve komentare.Ocigledno vam doskorasnji menadzment nije bio ljubimac,te ste i vi i vasi blogeri pretjerivali.Vidjet cemo sada vase textove i poslovanje.

 3. U Luku A.D. firmi koja se bavi drumskim saobračajem, ugostiteljstvom i organizovanom prodajom suvenira sada treba da dodje revizor da vidi kako su poslovali. Isto kao u svim normlnim državama svijeta (NATO). Normalni revizorski dom bi uvidio da li postoje nepravilnosti po pitanju organizovanog drumskog prevoza, po pitanju organizovane prodaje suvenira i raznih organizovanih Udruženja ili Unije za oživljavanje Kotora. Treba vidjeti i pod kojim uslovima a i za ćiji raćun pojedine firme uzimaju kreditna zaduženja i “kupuju” strateški važne pozicije na 30 metara od kotorskih zidina. Da vidimo kome smeta kotorski Markat. Da vidimo ko je spona u čistim a i onim drugim rabotama izmedju Luke A.D., Općine kotorske a Allaha nam i Turistićke Ogranizacije.
  Da vidimo što je predmet razdora unutar SDP-a?
  Gazdu pritiskaju NATOvci pa morao da kaže – DOSTA.
  Neko treba da “IDE DOMA” mislimo… figurativno.

  ps
  U svoj ovoj priči dr Edita Starović je izuzeta jer ne pripada tom miljeu.

  • a od kad se dr Edita razumije tako stručno u lučke poslove, pomorstvo i ostalo menadžersko poslovanje ove privredne kompanije.Konjević je stari kapetan od Kumrovca na ovamo a Boro ekspert za bove.

 4. sad ćemo dalje viđeti ove nove oće li oni do državnoga tužilaštva. i jesu li ovi dosadašnji skapulali? Samo da ne prodaju Luku i onda je u redu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]