Izašao iz štampe “EHO” 9, list učenika Gimnazije Kotor

0

Ove godine, školski list „Eho“ 9 završen je u decembru 2020, a ne u aprilu kako smo to navikli svih prethodnih godina, informišu iz kotorske Gimnazije.

Umjesto da ispraćamo maturante, razmišljamo o organizaciji ekskurzije i unapređenju obrazovanja, našli smo se u „mreži“ onlajn nastave i mnoštvu vijesti o širenju pandemije Covid-19, pravih i lažnih, prinuđeni na distancu jedni od drugih, a najviše od školskog života. To je  onemogućilo razmjenu ideja i članaka sa novim saradnicima i preusmjerilo sadržaj našeg lista ka novim, aktuelnim temama.

„Eho“, svakako, nije zamišljen da bude samo informativno glasilo naše škole, već nam je cilj da pokrenemo teme zanimljive i za buduća istraživanja, predstavimo razmišljanja srednjoškolaca o savremenom svijetu, interesovanja za zavičajnu prošlost, njihove uspjehe i stvaralačke doživljaje.

Ovogodišnji broj donosi vijesti o zavidnim rezultatima učenika na takmičenjima, stvaralačkim projektima iz ekologije, ali i iz kulinarstva, priču o kulturnoj prošlosti kroz muziku, nezaobilazno poetsko i prozno stvaralaštvo, fotografije i crteže, kao i različite aspekte života u protekloj godini. Posebnu pažnju zaslužuju članci maturanata, a mnoge su poslali kada su već završili školu, koji svjedoče o njihovoj nadarenosti, zrelosti i pokazanoj odgovornosti.

„Eho“ je u protekloj godini nastavio saradnju sa časopisom „Ogledalo“ Matematičke gimnazije iz Beograda, a primjerci prethodnog broja stigli su i do srednjoškolaca u Los Anđelesu i Čikagu.

Svoj doprinos i ove godine su dali kulturni radnici iz Kotora, Muzička škola „Vida Matjan“, kao i profesori naše škole u svojim člancima.

U redakciji „Eha“ 9 bili su učenici: Ivana Lučev, glavni urednik i saradnici Ana Kaluđerović, Dejana Nikolić, Franka Peruđini, Hana Medan, Katja Radovanović, Maja Vulović, Nastasja Barović, Stefan Lazarević. Glavni urednik je prof. Sonja Golub Klenak.

Školski list je štampan u 1000 primjeraka i ima 84 strane.

prof. Sonja Golub Klenak

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].