Izašao prvi broj časopisa ,,Jezerski vrh”

0

Na Cetinju je izašao prvi broj časopisa ,,Jezerski vrh” koji afirmiše ljepote Lovćena i njegove podgorine. Časopis će se baviti temama iz oblasti ekologije, flore, faune kulturno-istorijskog nasljeđa, turizma, održivim razvojem, zdravim stilovima života, reportažnim dijelom itd. Problematika obuhvata širok spektar naučnih oblasti i disciplina koje proučavaju ekološke fenomene zaštite prirode i životne sredine. Pored toga časopis će se baviti edukacijom, ekološkim aktivizmom reciklažom… praktično svim društvenim, ekonomskim i političkim aspektima brige o životnoj sredini.

Časopis Jezerski vrh

Časopis će izlaziti tromjesječno i na najljepši način prezentovati sve vrijednosti ne samo Lovćena već i tri opštine prema kojima se masiv Lovćena spušta i to: Cetinje, Kotor, Budva. Kako je životna sredina jedan kompleksan i dinamičan sistem podložan promjenama, tako i rubrike i teme nisu stalne, shodno promjenama i razvoju aktivnosti na ovom polju, očekujemo da će se i rubrike i teme mijenjati i razvijati. Ovim putem želimo da predstavimo brojne aktivnosti i novosti na ovom polju u zemlji, ali i inostranstvu, iz ugla mladih biologa, ekologa, aktivista i ljubitelja prirode. U samom uvodu časopisa imamo riječ Božidara Proročića kao glavnog i odgovornog urednika ovog reprezentativnog časopisa. Prvi broj časopisa ,,Jezerski vrh” broj potpisuju eminentna imena crnogorske nauke : dr Gordana Kasom, sa autorskim tekstom Gljive Lovćena, dr Zlatko Bulić, piše o heroini Lovčenskih visina (in memoriam) Koviljki Tomić-Stanković, dr Mionir Maroš potpisuje autorski tekst Srce Crne Gore Lovćen i Njeguši, Belma Šestović potpisuje tekst Život slijepih miševa. Ana Uskoković i Božidar Proročić potpisuju tekst o istoriajtu razvoju NP-Lovćen, Luka Milunović potpisuje tekst O dva turistička motiva NP-Lovćen. Časopis obiluje brojnim kolor fotografijama. Želimo da pozovemo pojedince, organizacije  i  institucije  da  predstave  svoj  rad  u  nekom  od narednih brojeva. Otvoreni smo za saradnju i smatramo da časopis sa ovakvom tematikom i posvećenošću Lovćenu jedino timskim radom može dostići zacrtane ciljeve, podjednako kao i zaštita NP-Lovćen i njegove šire podgorine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]