Izbor predsjednika i potpredsjednika crnogorske Skupštine

3
Skupština Crne Gore

U nastavku današnje konstitutivne sjednice crnogorskog parlamenta očekuje se izbor predsjednika i potpredsjednike Skupštine.

Juče je postignut dogovor  da Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate formiraju Vladu Crne Gore sa Demokratskom partijom socijalista.

Podsjećamo, 7.novembra na konstitutivnoj sjednici verifikovan je mandat poslanicima novog skupštinskog saziva.

Na izborima, 16. oktobra, Demokratska partija socijalista je osvojila 36 mandata, Demokratski front 18, koalicija Ključ devet, Demokrate osam, a Socijaldemokratska partija četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po dva, a koalicija albanskih stranaka i Hrvatska građanska inicijativa po jednog poslanika.

Opozicija, koju čine Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Socijaldemokratska partija, Demos, Socijalistička narodna partija i Građanski pokret URA, bojkotovaće nastavak konstitutivne sjednice Skupštine.

Kako prenose crnogorski mediji Socijaldemokrate će u novoj vladi voditi resore prosvjete i zdravlja.

Prema dogovoru sa mandatarom, SD-u će, osim dva resora u vladi, pripasti i funkcija predsjednika Skupštine, koju će pokrivati Ivan Brajović.

Ministarstvo zdravlja najvjerovatnije će voditi Kenan Hrapović.

Potpredsjednik SD, Damir Šehović, odbio je da preuzme Ministarstvo ekonomije, nakon što su Socijaldemokratama ponuđeni resori konomije i zdravlja.

U novoj vladi neće biti potpredsjednika SD-a, Vujice Lazovića, koji će se, kako je najavljeno, posvetiti jačanju partijske infrastructure, prenose štampani mediji.

3 KOMENTARI

  1. Opozicija bojkotuje državni parlament, a u Budvi su formirali vlast i u Kotoru se istom nadaju, a sve to je plod istog izbornog ciklusa, dakle veoma su licemjerni i dvolični!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]