Izbori u Herceg Novom: Očekivani rezultati, presudili dupli birači, Front od avgusta izgubio više od polovine glasača

8

Na lokalnim izborima u Herceg Novom najviše glasova osvojile su Demokrate, zatim slijedi Evropski tim za Herceg Novi (koalicija DPS-SD), dok je treće mjesto po osvojenim glasovima osvojila Novska lista. Demokratski front je zauzeo četvrto mjesto, a odobrnike u parlamentu imaće i pokret URA I Prava Crna Gora.

Rezultati izbora u Herceg Novom su očekivani, a njih su obilježili preko deset odsto duplih birača koji glasaju u susjednoj Srbiji i Bosnu i Hercegovini, kao i snažan pad Demokratskog fronta koji je u avgustu prošle godine dobio podršku čak od 43 odsto. URA uprkos snažnoj medijskoj podršci nije značjano popravila rezultat. DPS osvojio drugo mjesto, što se i očekivalo.

Na oko preliminarnih reazultata Demokrate su osvojile preko 27,2 odsto, DPS 22 odsto, Demokratski front 19,3, Novska lista oko 19,2 odsto, Građanski pokret URA 7,8 odsto i Prava Crna Gora 4,7 odsto.

Prema ovim projekcijama Demokrate će imati 10 odbornika, koalicija Evropski tim za Herceg Novi – osam, Novska lista i koalicija oko Demokratskog fronta po sedam, GP URA dva i koalicija oko Prave jedan. Parlament Herceg Novog ima 35 odbornika.

Na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta prošle godine u Herceg Novom Demokrate su osvojile 20,68 odsto, DPS 24,72 odsto, Za budućnost Crne Gore 43,59 odsto, Građanski pokret URA 6,12 odsto, a SD koji je sad nastupio u koaliciji sa DPS-om tada je osvojio 1,84 odsto.

Građani su glasali na 51 biračkom mjestu, koja su bila otvorena od sedam do 20 sati. Izborni dan protekao je bez većih nepravilnosti. Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, imalo je 25.590 birača. Detaljnije o izbornom danu na ovom LINKU.

U nastavku live blog portala AKTUELNO povodom izbora u Herceg Novom.

21:50 Na osnovu 88 odsto prebrojanih glasova, Demokrate su osvojile 26,5 odsto, Evropski tim za Herceg Novi 22,5, Novska lista 19,5, Demokratski front 18,4, URA 7,7 odsto i Prava Crna Gora 4,2 procenata.

Prema tim projekcijama, Demokrate će imati deset mandata, Evropski tim 8, Novska lista i Demokratski front po 7, URA 2, a Prava jedan mandat u lokalnom parlamentu.

21:30 Na osnovu 75 odsto prebrojanih glasova, Demokrate su osvojile 26,5 odsto, Evropski tim za Herceg Novi 22,5, Novska lista 19,5, Demokratski front 18,4, URA 7,7 odsto i Prava Crna Gora 4,2 procenata.

Prema tim projekcijama, Demokrate će imati deset mandata, Evropski tim 8, Novska lista i Demokratski front po 7, URA 2, a Prava jedan mandat u lokalnom parlamentu.

21:16 Na osnovu 50 odsto prebrojanih glasova, prema nezvaničnim informacijama, Demokrate su 27% izašlih birača, Evropski tim DPS 22%, Demokratski front 19.4 odsto, Novska lista Novska 19.2, URA Ura 7,6 odsto i Prava Crna Gora 4,2 procenata glasova.

21:01 Prema nezvaničnim rezultatima, na osnovu 15 odsto probrojanih glasova Demokrate su osvojile oko 30 odsto, Evropski tim za Herceg Novi 21 odsto, Novska lista 19 odsto, Za budućnost Herceg Novog i Boke 18 odsto, pokret URA 7 procenata, a Prava Crna Gora četiri odsto.

20:36 Izlaznost do 20h je 66,37% ili 16.984 birača. Izlaznost na lokalnim izborima 2017. godine do 20h bila je 66,95%, a na parlamentarnim 2020. godine 75,9%.

20:32 Saobraćaj kroz centar grada je zatvoren iz bezbjedonosnih razloga.

20:00 Zatvorena su birališta u Herceg Novom. Prve projekcije rezultata očekuju se za sat. Do 19 sati i 30 minuta glasalo je 16.575 birača ili 64,77 odsto birača. Izborni dan protekao bez većih nepravilnosti.

Građani su birali između pet koalicija i jednog građanskog pokreta. Na izborima su učestvovali “Novska lista – Naš grad, naš brod“, koalicija „Evropski tim za Herceg Novi“,  „Pravi Novi, sloboda je u našim rukama“, koalicija „Za budućnost Herceg Novog i Boke“, “Stevan Katić – Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ (Demokrate) i koalicija “Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može bokeški“

8 KOMENTARI

 1. ..BEZIMNI AUTORU-LIKOM I DJELOM NALIK”SAMOUBICI-U BEZNAĐU-PJANSTVA”-DA OPRAVDAŠ POGIBIJU NOSIOCA SRAMNE KONAVOJSKE SPOMENICE-1991-godine”(DPS-,,DF-a I SNP-a!)-VALJAŠ “GLUPOSTI-OPTUUŽUJUĆI”DUPLE PASOŠE”-ZA POBJEDU PRONOVSKIH PARTIJA?!…ALI TI NE BASTA-NAPISATI NI SLOVA…” KO JE “POKRAO GLASOVE”-PROČETNIČKOG “EXSTERCETU” SA KONAVOJSKOG RATIŠTA-U “ODBRNI SERBPSTVA I KOSOVA” NA KONAVLE I DUBROVNIK, I DALJE-DO BANIJE I DILJEM HRVACKE, BOSNE I HERCEGOVINE?!

 2. Opuvani do kosti uz birace koji su sami upisali onomad kad su srbovali. Kako im se sve vratilo, a i jos ce. Ivanovic kaze da su zadovoljni, a ja mu vjerujem, jer su ocekivali jos manje. Eto pa neka im sada tuturicu ovi sa barjacima sakupljeni ko zna odakle sve jer pokrivaju tablice junaci.

 3. .DRAGI SLAVKO-NASLOV GORNJEG NAPISA-U RAVAN JE SA “ISTINOM”-DA CRNA GORA-NIJE BILA N AKONAVLE I DUBROBBNIK-1991..I DALJE SVE DO 1999 GODINE-KADA SU USTRIJELJENA ONA NEVINA ĐECA. OD BANDE”VAŠIH MECENA-DNAŠNJIH”DOBROTVORA”?!

  • PROĆITAJ-U ISTORIJU-I ĐE I KO JE SU BILE JEDINICE TITOVE-U OSLOBAĐANJU NA 28.OKTOBRA.1944 GODINE-POLA BOKE KOTORSKE DO TURSKOGA RTA-OD VERIGA NA SVETOGA ŠIMUNA…A PRIJE TOGA 18.LISTOPADA.1944.godine DUBROVNIK-DUBOVČKU REGIJU OD NACISTA I USTAŠKIH SLUGU?
   ZATO Mladene ZAPIŠI(KAMI PAMTIŠ-BRZO ZABORAVLJAŠ-NEĆEŠ DA PAMTIŠ-NE UKLAPA TI SE ISTINA-U OSOBENE LŽI!)…OSLOBODOCI TE 1944 BILI SU BORCI-HERCEGOVCI IZ X HERCEGOVAČKE UDARNE BRIGADE-KOMANDANATA NARODIH HEROJA VLADA ŠEGRTA I NIKOLE LJUBIBRATIĆA!
   ZATO NEKA TI TO BUDE OPOENA-DA NE K..E..AŠ!..JER I PRIJE SVETOGA ŠIMUNA.1944 GODINE- ERCEGOVCI SU NASEJAVALI-OD GRNJEG ORAVCA-KRIVOŠIJA-I PRIMORSKE BOKE ..SVE DO BEBLOG BIJEGA! A USPUT SVOJE KONAVLE-ZA VELIK E ŠTRLINE PRODALI-OKUPTORIMA IZ TIJE VREMNA! ZATO-MANI SE MRŽNJE (PREMA TRI PRSTA) I UČI ISTORIU-BOKE! USPUT-PROČITAJ KNJIGU DON NIKA LUKOVIĆA”PRČANJ-1937.GODINE”!!!

   • Jolovani jordanizovanče, hercegovci su se masovno kao uljezi u Boku naselili potla Bečkoga Kongresa.
    A ti si njihov izkompleksirani priprdnik i
    pošpiconda, od šponde Prčanjske,
    senza Bopa!
    Ne zaklanjaj iza don Nika , pijetao si ti koji još pilećim stazama kljuca naokolo .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]