Izborni sabor HGI u Tivtu

4
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović

Hrvatska građanska inicijativa u subotu 12. decembra će u Tivtu održaće četvrti po redu Izborni sabor koji će početi u 10 sati u multimedijalnoj dvorani opštine.

Ovo je redovni Sabor koji je ova stranka u obavezi da odradi svake četvrte godine na kome će se birati organi, tijela i predsjednik HGI.

Grupa građana HGI je 2003. godine prerasla u političku stranku, podsjetila je za Skala radio Marija Vučinović, predsjednica ove stranke u Crnoj Gori.

U osvrtu na prethodni period rada, Vučinovićeva kaže da su postignuti veliki rezultati i svakim danom zalaganjem aktivista Hrvatska građanska inicijativa stiče sve veći ugled i kredibilitet uz posticaj za nastavak ovakvog puta potpune integracije u crnogorsko društvo.

“Svoje običaje, tradiciju i kulturu želimo sačuvati za buduće generacije, čuvajući kulturno blago koje hrvatska zajednica baštini u Crnoj Gori“, kazala je Vučinovićeva.

To je i osnovno programsko opredjeljenje HGI koje su predstavnici ove stranke zastupali i do sada, a biće zastupljeni i u budućem radu, poručila je ona.

4 KOMENTARI

 1. Pitaj sebe-zašto su te izopštili iz HGI-kao “dopresjenika i odbornika” u SO? Pa onda dalje-analiziraj broj Hrvata na popisu 1948: 6.606: 1991: 6.244 ; 2003: 6.811 i 2011:6.021..Dakle,odgovri-na te zabrinjavajući broj smanjenja broja Hrvata u Kotoru(CG)-do kojih si doša -brojeći”čučeći” ispod onije bagrema na pontu pok. Đerma Biskupovića-na Peluzicu?

 2. “…potpune integracije u crnogorsko društvo”.

  Jesam li ja prespavao neki desant Hrvata na Crnu Goru?
  Možda im po Vama treba vremena za dekompresiju?
  Nisu imali druge rabote nego su Vas čekali ovih tisuću/hiljadu i nešto godina da ih integrišete.
  Malo li ih se integrisalo u bračnu postelju.
  Na primjer, ja sam proizvod jedne takve.
  Koliko je procenata potrebno da integracija uspije?
  Je li 55 % dovoljno kao za referendum?

 3. Gdjo Vučinović,

  Da li ste radili analizu u Hgi o razlozima smanjenja broja Hrvata za 9 godina crnogorske nezavisnosti?
  Koji su razlozi za to?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]