Izdavanje građevinskih dozvola u Kotoru samo uz poštovanje zakona

6
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Sekretarijat za urbanizam u okviru svojih nadležnosti vrši izdavanje građevinskih dozvola za izgradnju u opštini Kotor.

U prosjeku je to do 150 građevinskih dozvola godišnje, kazala je za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka kotorskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Ona kaže da se građevinske dozvole izdaju u skladu sa zakonom, odnosno važećom planskom dokumentacijom.

Kako je Kotor pod zaštitom UNESCO-a, prilikom izdavanja urbanističko tehničkih uslova traže se i konzervatorski uslovi od Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore.

Prilikom izdavanja građevinskih dozvola traži se i saglasnost na projektnu dokumentaciju, kaže Vojinovićeva.

Izmjenama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata tokom prošle godine dozvoljeno je, u proceduri vađanja građevinskih dozvola na jednom šalteru, besplatno podnošešnje zahtjeva za dobijanje urbanističko tehničkih uslova i samo 5 eura prilikom podnošenja zahtjeva za dobijanje građevinske dozvole.

Prije izmjena je taj iznos bio 100 eura.

U tom smislu, samo u ovoj godini je podnijeto oko 670 zahtjeva za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju objekata.

Ovaj podatak govori o edukaciji naših građana koji poštuju zakonsku proceduru.

Vojinovićeva pozdravlja sve kontrole inspekcijskih organa, pa tako i kontrolu inspektora zaštite prostora koji, u ovkviru svojih nadležnosti rade svoj posao.

6 KOMENTARI

  1. leglo korupcije a ovu drže jer se ne mješa u svoj posao.Ima preduzimača kojima se namještaju rabote, izgradiše pola Dobrote-LJute a inspekcije mu ne dolaze jer su svi¨”umreženi”.

  2. BARBUN, normalno da misli, mi smo ovce za sisanje kad nismo u stanju da makar masovnim javnim protestom NEKE makar pojave iskorijenimo i ispravimo.
    Nema veze sa temom, ali ima sa POBUNOM – JKP ide lagano u PG i sto? Dje je masovno istupanje ? DUBOKI ZIMSKI SAN GRADJANI KOTORA SPAVAJU

  3. vojinoviceva bi i trebala da ih ,,pozdravi” ako ima ingerencije da ih mice sa mjesta dje su.
    Ne pada mi na pamet kao spijun da imenujem, ali kao trce lice neki dan, svojim usima slusam ,,imao sam vezu prije 5-6 god, dogradio objekat, tj cijeli stan uz samu obalu i nista ni platio niti dobio dozvolu, nisam jedini, ima ih dosta, oce da ucine”.
    Eto tako, pozdrav Vojinoviceva

  4. Gospodja Vojinovic kaze ” Kako je Kotor pod zaštitom UNESCO-a, prilikom izdavanja urbanističko tehničkih uslova traže se i konzervatorski uslovi od Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore”. Tacno je da se traze konzervatorski uslovi, ali ne za svakoga. Nekome trebaju i cekaju se po vise od pola hodibe, a nekome se izda bez konz. uslova. Znaci NE RADI SE PO ZAKONU nego po necijoj volji kome ce ae ucinjeti i zasto itd. Gospodja Slavica je pod vwlikim uticajem pojedinih sluzbenika iz njenog sekretarijata, koji je ne savjetuju bas kako je po Zakonu vec kako to njima odgovara, a ona im sve vjeruje. Nazalost

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].